Išči

Oznaka

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.08.22

GRS v štirih akcijah

Ob 9.30 je na planini Šija, občina Tržič, nenadno obolela oseba. Posredovali so reševalci GRS Tržič in helikopter LPE z dežurno ekipo za reševanje v gorah GRS Brnik. Helikopter jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 18.05 sta planinki sestopali po nemarkirani poti z Vogla proti dolini, občina Bohinj in obtičali. Reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik so ju dvignili v helikopter LPE in nepoškodovani prepeljali v dolino.

Ob 19.09 je na Grajski planini, občina Bled, nenadno obolela oseba. Reševalci GRS Radovljica so osebo na kraju oskrbeli, helikopter LPE pa jo je v spremstvu dežurne ekipe GRS Brnik prepeljal v SB Jesenice.

Ob 20.09 je na poti na Šmarno goro, občina Ljubljana, padla pohodnica in si poškodovala zapestje ter golenico. Gorski reševalci GRS Ljubljana in gasilci GB Ljubljana so pohodnico oskrbeli in ji imobilizirali zapestje. Gorski reševalci so jo s terenskim vozilom prepeljali do vasi Zavrh in predali reševalcem NMP Ljubljana.

Ob 10.05 je pod Raduho, občina Črna na Koroškem, oseba doživela srčni zastoj. Prisotni reševalci GRS Koroške so osebi nudili prvo pomoč. Poletel je helikopter LPE z dežurno ekipo za reševanje v gorah GRS Brnik in obolelo prepeljal v Črno na Koroškem. Gasilci PGD Črna na Koroškem so zavarovali mesto pristanka helikopterja. Kljub hitremu posredovanju reševalnih služb je oseba umrla.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Goriškem do 34 °C.

V četrtek bo jasno. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 30 do 35 °C.

V petek in soboto bo sončno in še nekoliko bolj vroče. V soboto popoldne bodo na severu možne nevihte.


 03.08.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.