Išči

Oznaka

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.10.22

GRS v dveh akcijah

Ob 11.01 si je na poti iz Planine na Kalu proti planini Lopučnica, občina Bohinj, planinka pri padcu poškodovala koleno. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah GRS Brnik. Helikopter je poškodovanko prepeljal v SB Jesenice

Ob 10.53 je v jugovzhodni steni Planjave, občina Kamnik, pri alpinističnem plezanju v Sobotni smeri padel alpinist in se poškodoval. Helikopter SV z dežurno združeno ekipo za reševanje v gorah ga je z vitlom dvignil iz stene in prepeljal v SB Jesenice. Zraven so prepeljali tudi njegovega nepoškodovanega soplezalca. Reševalno akcijo so vodili reševalci GRS Kamnik.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 °C.
Ponoči se bo povsod pooblačilo, ponekod na severu bo proti jutru rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13 °C.

V nedeljo bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo, drugod bo večinoma oblačno, zjutraj in dopoldne bo občasno rahlo deževalo, popoldne se bo počasi jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem 24 °C.

V ponedeljek bo dokaj sončno z jutranjo in dopoldansko meglo ali nizko oblačnostjo po nižinah.
V torek bo pretežno oblačno.


 08.10.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.