Išči

Oznaka

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 13.07.22

GRS v treh akcijah

Ob 17.42 so posredovali gorski reševalci GRS Bohinj in helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo GRS na Brniku na Voglu v občini Bohinj, kjer si je planinka poškodovala gleženj. Poškodovano so oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Ob 19.25 so gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem LPE posredovali na pobočju Mangarta v občini Bovec, kjer si je eden od pohodnikov pri padcu poškodoval glavo. Prepeljali so ga v SB Jesenice.

Ob 16.11 so reševalci GRS Tolmin posredovali v tolminskih koritih na sotočju Tolminke in Zadlaščice v občini Tolmin, kjer je tuja državljanka zaradi pika žuželke doživela anafilaktični šok. Nudili so pomoč reševalcem NMP Tolmin pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Ob 13.55 je prišlo do okvare na kabinski žičnici na Veliko planino, zato se je začela akcija prevoza planincev, ki so ostali na planini. Aktivirani so bili reševalci GRS Kamnik s tremi vozili in gasilci PGD Kamnik, Kamniška Bistrica, Srednja vas, Sela in Zg. Tuhinj s terenskimi vozili. Z Zelenega roba do parkirišča Ušivec so prepeljali 47 oseb, 85 oseb pa jih je odšlo peš. S parkirišča so z avtobusom do spodnje postaje žičnice prepeljali 132 oseb. Delo ekip je koordiniral občinski štab CZ Kamnik. Poškodovanih ni bilo.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31°C.

V četrtek bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 29 do 33 °C.

V petek bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo predvsem v severni, osrednji in vzhodni Sloveniji krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč.

V soboto bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo še posamezne plohe in nevihte.


 13.07.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.