Išči

Oznaka

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 20.09.22

GRS v petih (5) akcijah

Ob 17.25 se je na hribu Kamnik v občini Žalec pri sestopu poškodoval planinec. Gorski reševalci GRS Celje so poškodovanega na kraju oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Celje in Žalec ter ga prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 14.21 si je na Tegoški planini, občina Tržič, planinec poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Tržič, dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS-Brnik in helikopter SV. Poškodovanca so oskrbeli in ga s helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 15.38 si je na Storžiču, občina Tržič, planinec poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Tržič, dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopter SV. Poškodovanca so oskrbeli in ga s helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 19.13 se je v naselju Bavdek, občina Velike Lašče, jadralni padalec zapletel v krošnjo drevesa. Gasilci PGD Velike Lašče in Ribnica so nepoškodovanega padalca s pomočjo vrvne tehnike rešili z drevesa. Gorski reševalci GRS Ljubljana so bili v pripravljenosti, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno.

Ob 21.23 so na Planini Vogar, občina Bohinj, iskali starejšega planinca, ki se je izgubil pri sestopu. Gorski reševalci GRS Bohinj so našli nepoškodovanega planinca in ga pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, več jasnine bo na zahodu. Popoldne lahko nastane kakšna ploha. Ponekod bo še pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 22 °C.

V sredo bo povečini sončno, predvsem na vzhodu bo občasno nekaj več oblačnosti. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 22 °C.

V četrtek se bo nadaljevalo sončno vreme, popoldne bo nastajala kopasta oblačnost, na severovzhodu bo možna kakšna ploha.

V petek bo še večinoma sončno, predvsem na zahodu bo lahko nekaj več oblačnosti. Zapihal bo jugozahodni veter.


 20.09.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.