Išči

PLE

PLE -zanje, -zalski ... mišljena je predvsem športnoplezalska aktivnost (oz. akterji);  na naravnih in umetnih stenah. Dodatno lahko označimo še: pleBAL in pleDWS | TeKmovalno pa ima ob osnovni  oznaki TEK lahko še: tekBAL, tekHIT, tekTEŽ in tekKOM

Plezanje

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalne novice - 21.02.2024

ClimbIstria

Plezalne novice - 21.02.2024

Ta teden je istrska plezalna scena polna vzponov po različno zahtevnih smereh, pečeh in stenah. Italijanski plezalec Stefano Carnati je bil aktiven v Mišji peči, kjer je opravil retroflash Mrtvaškega plesa (8b) po 13 letih, trening Missing drink (8b+) in Strelovod (8c), flash/ onsight Highlander (8a+)

Omembe vredni dosežki prihajajo tudi od Žige Sedeja in Andraža Gregorčiča. Oba sta dosegla svoj prvi vzpon 8c s Strelovodom, mladi Samo Golob pa dodaja še enega s Talk is Cheap (8c).

Balvanist svetovnega pokala se je izkazal tudi v Mišji peči. Žan Lovenjak - Sudar je v drugem poskusu opravil s Corrido (8c), na pogled pa Uživancija (8a) obe daljši smeri.

Simone Constantini je redpointal Lahko noč Irena (8b), smer, ki jo je opravil tudi Julian Wimmer, ki je plezal tudi Marioneto (8b/b+).

Rajko Zajc je plezal na soncu v sektorju Babna v Ospu Veper lady (8b).

Iz hrvaškega dela Istre prihajajo novice z odmevnimi prvimi vzponi. V Limskem kanalu je v sektorju Krugi Matjažu Zorko splezal Captain Morgan (8b) stari projekt Čeda, direkten začetek Mališana (7c+).

V Buzetskem kanjonu je v sektorju Zimski domači plezalec Goran Matika dodal še en biser s prvim vzponom na Spicy (8a).

Značke:
GL4 FB

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 6030

PLE

KŠP - Komisija za športno plezanje PZS