Išči

POH

POH... opis

Pohodništvo

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 07.08.14

ŠZL - Žiga Černe: Kar nekaj zanimivega za vsakogar. Vabljeni ...

Taborski pohod
Ljutomer je bil 9. avgusta leta 1868 prizorišče 1. slovenskega tabora, na njem pa je okoli sedemtisoč ljudi podprlo takratni politični program Zedinjena Slovenija. Dan pred obletnico se boste dogodka spomnili s pohodom ali tekom. Pohodnike čaka dvourni sprostilni pohod po slikoviti pokrajini okolice Ljutomera, čez Kamenščak, Cezanjevce in ob nasipu reke Ščavnice, na pot pa se boste z Glavnega trga v Ljutomeru odpravili ob 17. uri. Tudi za tekače bo start ob petih, razdalje pa 3 in 8,5 kilometrov za odrasle ter od 250 do 900 metrov za mlade. Posebna kategorija bo namenjena invalidom. Informacije: 041 751 841, www.simljutomer.si.

Praznik terana in pršuta
8. avgusta se v Dutovljah začenja tridnevna zabava, ki bo v soboto in nedeljo postregla tudi s tradicionalno kolesarsko in pohodno rekreacijo. Sobotni spored se bo ob desetih začel z netekmovalnim 25 kilometrov dolgim izletom za turne kolesarje, pot pa bo speljana po kraških kolovozih, skozi okoliške vasi, med vinogradi in po gmajni. Število mest je omejeno, zato priporočajo čim prejšnjo prijavo. Hkrati bo že v soboto potekal tudi pohod po Teranovi poti, ki je dolga sedem kilometrov, pohod pa bodo ponovili še v nedeljo. Informacije: 041 660 561, www.praznikteranainprsuta.si.

Praznovanje v Ravnici
Pod južni rob Trnovske planote se na pohod odpravite v soboto popoldne. Krajevni praznik bodo v kraju Ravnica praznovali z veliko večerno zabavo, še pred tem pa vabijo na pohod na razgledni Škabrijel nad Gorico in Solkanom. Vrh, ki je znan kot bojišče z najhujšimi boji v 1. svetovni vojni, na njem pa so še številni vidni ostanki Soške fronte, boste začeli osvajati ob 15. uri izpred cerkve v Ravnici. Lahke hoje navkreber in navzdol bo za največ uro in pol. Informacije: 041 393 320.

Borovničev pohod na vulkanski Smrekovec
Smrekovško pogorje je pravi raj za nabiralce borovnic. Tja se boste v soboto ob desetih dopoldne odpravili izpred hotela Golte, na štiriurnem izletu pa boste nabirali gozdne sadeže (ohlajena vulkanska kameninska sestava in kisla podlaga v zavetrju gostih smrekovih gozdov ugajata gozdnim sadežem – borovnicam, malinam in brusnicam – in gobam), iskali največja mravljišča in si ogledali geo točke o vulkanu na Smrekovcu. Ustavili se boste tudi v Koči na Smrekovcu in tam poiskali jajce dinozavra. Pohitite s prijavo. Informacije: 03 839 11 00, www.golte.si.

Voden pohod na planino Zapotok
Svoj čas so v Trenti praznovali dva velika praznika: konec julija sv. Ano, zavetnico Trente, in 8. septembra Mali šmaren, ko so priredili velik sejem predvsem plemenske živine. Danes sta oba praznika združena v Trentarski senjem, ki poteka julija in v začetku avgusta, letošnje zadnje dejanje pa bo nedeljski pohod na planino Zapotok. Zbor bo do 8.00 pri Koči pri izviru Soče, v spremstvu vodnika Triglavskega narodnega parka, za pot do planine, ki so jo opustili leta 1970 in do Zapotoških slapov, pa boste potrebovali dve uri. Informacije: 04 578 02 00, www.tnp.si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4501

POH

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.