Išči

POH

POH... opis

Pohodništvo

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 11.09.14

ŠZL - Žiga Černe: Ta vikend ponudba raznovrstne rekreacije ...

Cel mesec rekreacije v Bohinju
Pravijo, da imamo za obisk Bohinja tisoč in en razlog, od 12. septembra do 12. oktobra pa jih bo vsaj toliko tudi na Festivalu pohodništva, ki pa še zdaleč ne bo le pohodniški. Ta petek zvečer ga odpirajo z enournim lahkim pohodom z baklami in zbirnim mestom pred hotelom Jezero na Ribčevem Lazu ob 20. uri. Do konca festivala pa boste v družbi Bohinjcev lahko uživali še na drugih pohodih, nordijskem rolkanju, nordijski hoji, športnem plezanju, se spuščali po Savi Bohinjki ali veslali po jezerski gladini, tekli, lovili ribe in fotografirali in tako dobro spoznali njihove naravne lepote ter zgodovinske in kulturne znamenitosti. Informacije: 04 574 75 90, www.bohinj.si.

Dan športa v Ljubljani
Bohinjci festival pripravljajo že več let, v Ljubljani pa bodo v soboto, 13. septembra spodbude prebivalcem k bolj rednemu ukvarjanju s športom za zdravje ali dosežke, strnili v le en popoln dan. Društva, klubi in še tudi drugi ponudniki vadbenih možnosti se bodo z aktivnimi predstavitvami, preizkusi za obiskovalce, tudi nagradami zanje ter na stojnicah predstavili na Kongresnem trgu, v parku Zvezda, na Bregu in na Novem trgu. Poleg števnih aktivnosti (kajak, kanu, veslanje, nogomet, košarka, namizni tenis, atletika, odbojka, vlečenje vrvi, …), boste srečali tudi znane športnike, okušali zdravo prehrano Odprte kuhne, se morda odločili za meritve in nasvete Zdravstvenega doma Ljubljana, si ogledali prvo tekmo v nordijski hoji pri nas… Informacije: 041 750 794, www.szlj.si.

Festival rekreacije tudi na Golteh
Prvič se po festivalsko rekreacije lotevajo tudi na smučišču med dvema dolinama - Šaleško in Savinjsko dolino, ki jo ločujejo zgolj občinske meje, v naravi pa je tam le brezmejni užitek. 13. in 14. septembra bodo pripravili tri dogodke: v soboto turno-kolesarski maraton od Topolšice preko Smrekovca s ciljem na Golteh, kar pomeni dvajset kilometrov dolg vzpon, s startom ob 10. uri na parkirišču Term Topolšica; v nedeljo bo ob 10. uri najprej odhod na družinski avanturistični pohod iz Golt do Smrekovca (na poti boste iskali mravljišča, raziskovali pot s pomočjo pustolovskega zemljevida, reševali naloge in osvojili vrh vulkanskega Smrekovca), nato pa bo ob 11. uri še start 16-kilometrskega turističnega makadamskega vzpona in spusta od Golt, mimo Alpskega vrta preko Starih Stan, do Koče na Smrekovcu in nazaj. Informacije : 03 839 11 00, www.golte.si.

Pravljični festival na Koroškem
V skrivnost zavit družinsko-rekreativni dan lahko to soboto preživite v pravljični vasi Leše. Pripravljajo tri pohode s srečanji s pravljičnimi junaki, ustvarjalne in športne delavnice, pravljično tržnico, otroški srečolov, ob vsem tem pa vam bodo ponudili še razne leškirske pravljične dobrote, vilinske napitke in čarovniške napoje, vilinske palačinke, škratove flancate in še kaj. Plačilno sredstvo bodo lešniki, ki jih boste lahko dobili v leški banki. Prvi pohod bo potekal po sledeh nagajivih škratov, začel se bo ob 10.00 izpred rova Franciskus (označeno ob cesti na Leše); ob isti uri boste začeli hoditi po svetu čarodejk, odhod pa bo izpred krožnega obračališča na Lešah; na tretjem izletu boste spoznavali kraljestvo leških orlov, odhod pa bo ob 13.00 izpred šole v Lešah. Vsi pohodi bodo dolgi za dobro uro hoda in bodo primerni tudi za predšolske otroke. Informacije: 031 686 191, www.pravljicna-vas.si.

Kolo kulture Krasa
Pravljično in krasno je vedno tudi na Krasu in tam vas to soboto morda pot zanese do Kosovelove rojstne hiše, pa na ogled Botaničnega vrta družine Scaramanga v Sežani, morda celo do Lipice, kjer boste lahko občudovali bele lepotce… Ali pa boste obiskali vas Lokev in tamkajšnje ekspresije Toneta Kralja, pastirske hiške in Vojaški muzej, bližnjo literarno Vilenica, v Divači Ito Rino, le malo naprej pa Unescove Škocjanske jame... Da ne bomo predolgi: 13. septembra se boste lahko s kolesom, lagodno, po turistično, odpeljali po lahki 25-kilometrski poti v Lipico in skozi Živi muzej Krasa, zahtevnejši bo 61 kilometrov dolg izlet Po literarnih stopinjah Cirila Zlobca, Branke Jurca in Srečka Kosovela ali pa na težjo 58-kilometrsko vodeno turo po brezpotjih Krasa. Izhodišče za vse poti bo v Sežani pri stadionu, poti pa bodo odprte med 9.30 in 16.00. Informacije: 05 730 14 80, www.kraskimaraton.com.

Od Šteberka do Karlovice
Kar nekaj telesne in tudi drugačne kulture boste zaužili na nedeljskem pohodu ob Cerkniškem jezeru, kjer boste obudili tudi legendo o njegovem nastanku. Bolj vzdržljivi se boste na dvajset kilometrov dolgo pot do Dolenje vasi pri Cerknici, izpod razvalin gradu Šteberk, ob 8. uri odpravili skozi vasice ob jezeru (Žerovnica, Goričice, Gornje jezero, Laze, Otok…), ostalim pa bo na voljo osemkilometrska ravninska pot, ki se bo začela ob 11. uri v Ribiškem kotu na Cerkniškem jezeru in bo primerna tudi za družine z majhnimi otroki. Informacije: 041 248 220, www.cerknisko-jezero.si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4507

POH

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.