Išči

POH

POH... opis

Pohodništvo

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 24.05.12

ŠZL - Žiga Černe: Poučni pohodi ob Kolpi, po Ljubljanskem barju, med vinogradi, za dobrodelnost ali celonočni - za najvzdržljivejše. Vabljeni ...

Hodim, da pomagam
Mesec mladosti rekreativno lahko zaključite z udeležbo na dobrodelnem pohodu trojk po smučarsko, ki ga 26. maja pripravljajo pod Krvavcem. Začetek bo ob 10. uri pri gostilni Pod Jenkovo Lipo v Dvorjah pri Cerkljah, čakata pa vas ravninski 6-kilometrski ali bolj hribovit 10-kilometrski pohod. Pred startom bodo pripravili tečaj nordijske hoje, merjenje krvnega pritiska, sladkorja, holesterola, pljučne funkcije, telesne teže. Startnina, ki bo v celoti šla za pomoč otrokom za cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu, bo 45 evrov na ekipo. Informacije: 01 241 86 43, www.cerklje.si.

Krog po Ljubljanskem barju
V soboto boste lahko raziskovali del zavarovane močvirne ravnice med Ljubljano, Vrhniko, Krimom in Škofljico. Začetek bo med 8.00 in 8.30 na Železniški postaji Preserje, odšli pa boste na 20 položnih kilometrov dolgo pot, v štirih urah pa spoznavali eno zadnjih večjih ohranjenih visokih barij - Goriški mah, videli nasad ameriških borovnic, hodili po stari železniški trasi ob čuvajnici 666 in obiskali cerkev na Žalostni gori. Prijavnina bo po tri evre za otroke in sedem za odrasle, zanjo pa dobite tudi enolončnico. Informacije: 041 286 064, 031 619 491, www.ljubljanskobarje.si.

Pomladanski pohod po Dragonji
Delček Krajinskega parka Dragonja to soboto doživite na pohodu po razgledni poti nad dolino naše primorske mejne reke. Zbor bo do 9. ure v naselju Dragonja, tam kjer cesta zavije proti Svetemu Petru. Pot vas bo vodila čez Škerjevec s katerega je lep pogled na dolino mejne reke, iz Šterencev bo čaroben pogled na Piranski zaliv, iz Sel pa na Sečoveljske soline. Pot je primerna tudi za telesno slabše pripravljene rekreativce različnih starosti, hoje pa bo za okoli dve uri. Na koncu vam bodo postregli z ječmenovo mineštro in čevapčiči. Prijavnine ne bo, prispevek za hrano pa bo tri evre. Informacije: 041 739 518.

Rokovnjaški nočni pohod
Sobotni večer in noč, ki mu bo sledila, bo pravi izziv za telesno dobro pripravljene in hkrati tiste, ki lahko budni ostanete še do zgodnjega jutra. Start bo ob 20.30 s parkirišča na Trojanah, hodili pa boste po južni trasi Rokovnjaške poti, to je čez Limbarsko goro, navzdol mimo gradu Brdo pri Lukovici in naprej pod vznožje Tolste gore, do ciljnega prostora v Vrhpolju pri Kamniku, kjer vam bo teknil rokovnjaški golaž. Pot je dolga 35 kilometrov in je razgibana, vendar ne pretirano težka. Prijavnina bo deset evrov. Informacije: 031 395 094, 041 727 918, www.drustvo-pdkamnik.si.

Prvi pohod med slapenskimi vinogradi in slapovi
Bogati portali, vodnjaki, cerkev sv. Matije z v kamen vklesani križi malteških vitezov, še živeči grad… Vasico Slap pri Vipavi se splača obiskati in priložnost za obisk bo že v nedeljo. Zbor bo na vaškem trgu ob 8.30, nezahtevno pot po slikoviti pokrajini pa boste prehodili v treh urah in pol. V vasi bo odprta kmečka tržnica, s pokušino zlate slapenske kapljice, slastne vipavske češnje, domačega sira in drugih dobrot. Startnina bo dva evra. Informacije: 041 653 595, www.vipava.si.

Po najjužnejši slovenski pešpoti
Pot, na katero ste vabljeni to nedeljo, vodi ob Kolpi, od Radencev do Damlja, po slikovitem kolpskem kanjonu, v osrčju Krajinskega parka Kolpa. V desetih ravninskih kilometrih oziroma treh urah hoje se odžejate na izviru večne mladosti, uživate ob šumenju reke in pragozda, si ogledate tamkaj edini delujoči vodni mlin, obstanete na najjužnejši točki… Nedeljski zbor bo do 9.45 v Srednjih Radencih, izhodišče pa v Damlju. Za prijavnino pripravite po deset evrov. Informacije: 041 518 536, www.kolpa-adventures.com.

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4507

POH

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.