Išči

SMU

SMU... opis123

Smučanje

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 04.02.23

GRS Kranjska Gora sodelovala v reševanbju na smučišču

Ob 12.12 se je izven urejenega smučišča v Kranjski Gori poškodoval smučar. Reševalec na smučišču in gorski reševalci GRS Kranjska Gora so poškodovanca oskrbeli ter pripravili za transport s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS Brnik na krovu. Prepeljali so ga v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo pretežno jasno, ponekod v severnih krajih občasno zmerno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo sprva nekaj megle. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem popoldne burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 14 °C.

V nedeljo bo sprva precej jasno, čez dan se bo nekoliko pooblačilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -11 do -3, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 5, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, še bo pihal severovzhodnik.
V torek bo precej jasno in hladno.

OPOZORILO

Po podatkih Urada za meteorološko napoved, Agencije RS za okolje, bo v večjem delu Slovenije danes do sredine popoldneva, na severovzhodu do večera, pihal močan severni veter, ki bo presegal hitrost 70 km/h, na izpostavljenih legah tudi 90 km/h. Sredi dneva in popoldne pričakujemo najmočnejše sunke vetra pod Karavankami in Kamniško-Savinjskimi Alpami, po nižinah pa bo najmočneje pihalo predvsem na severovzhodu.


 04.01.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4055

SMU

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.