Išči

SMU

SMU... opis123

Smučanje

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 22.01.23

GRS v dveh akcijah

Ob 13.31 sta na Goteniškem Snežniku v občini Kočevje onemogla planinca, eden je dobil omrzline v nogi. Posredovali so reševalci GRS Ljubljana in helikopter SV skupaj z združeno HNMP – GRS ekipo, ki pa se je zaradi slabega vremena moral vrniti v bazo. Reševalci GRS Ljubljana so planinca rešili na klasični način, pomoč jim je nudilo sedem domačinov z motornimi sanmi. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Grčarice, ki so pripravili sprejemno mesto za ponesrečenca. Reševalci NMP Kočevje in Ribnica so ju ob 21.10 prepeljali v UKC Ljubljana. O dogodku je bila obveščena policija.

Ob 10.54 se je na območju Uršlje gore v občini Ravne na Koroškem med spustom turnemu smučarju sprožil snežni plaz, ki ga je odnesel okoli 400 metrov po pobočju. Reševalci GRS Koroške so poškodovanega smučarja oskrbeli na kraju dogodka in ga pripravili na transport v bolnišnico. Helikopter Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor je poškodovanca prepeljal v SB Slovenj Gradec.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno oblačno. Občasno bo ponekod rahlo snežilo, popoldne pa bo povečini suho. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Goriškem in ob morju do 7 °C.
Ponoči bo oblačno. V drugi polovici noči se bodo padavine okrepile in zajele večji del Slovenije. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo, nad okoli 500 m pa snežilo. Krepil se bo veter, na Primorskem bo pihala zelo močna burja, drugod okrepljen severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 5 °C.

V ponedeljek bo oblačno s padavinami. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo, deloma snežilo. Veter bo čez dan nekoliko oslabel, še vedno pa bo marsikje okrepljen. Na Primorskem bo še pihala močna burja, ki bo popoldne oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

V torek bo oblačno, na Primorskem bo suho, pihala bo šibka burja. Drugod bodo občasno še rahle padavine, po nižinah povečini kot dež.
V sredo bo suho vreme.


 22.01.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4065

SMU

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.