Išči

SMU

SMU... opis123

Smučanje

Objavljalci

Authors

Arhiv

Valle Aurina 12.-13.01.13

Nejc Kuhar, Svetovni pokalS sobotnim vertikalom - tekmo v vzponu in nedeljsko klasično tekmo, se je začel letošnji svetovni pokal. Glavna ugotovitev prve postaje je bila - ...

... nivo in kvaliteta vseh tekmovalcev se je nenormalno dvignila.

S svojo formo in nastopom sem sicer zadovoljen, ker mislim, da sem oddirkal po trenutno svojih najboljših zmožnostih. Še v prejšnjem letu bi to pomenilo tudi dve vrhunski uvrstitvi, tokrat pa sem se moral zadovoljiti z 12. mestom na vertikalu in 18. mestom na klasiki. Vsi tuji poznavalci so mi sicer izrekali čestitke in bili mnenja, da moram biti s tem več kot zadovoljen, vendar sem sam glede športa perfekcionist in imam cilje letos postavljene nekoliko višje.
Časa do svetovnega prvenstva je še en mesec in v tem času bo potrebno nivo še malo dvigniti.

Sobotni vertikal je bil zelo zahteven po konfiguraciji. Gledano v celoti je bil zelo položen, vendar so ga prekinjale strmejše prelomnice, ki so tekmovalca prisilile v konstantno menjavanje ritma. Kljub temu, da sem letos veliko treniral položne klance, sem enostavno rojen za strmejše klance in na tej progi nisem mogel pokazati svojih kvalitet. Tudi na svtovnem prvenstvu je proga zelo podobna, zato se bom moral taki konfiguraciji enostavno prilagoditi.

Nedeljska klasika je bila res tekma in pol. Proga v dolžini 18 km, s 1850 višinskimi metri vzponov, je ponudila res vse kar mora vrhunski turni smučar obvladati. Začetek po zratrakirani cesti, kjer smo se tekmovalci razporedili, nato pa celotna trasa v špuri, trije peš odseki, zelo zahtevni spusti, skratka proga, ki je tekmovalca prisilila, da iztisne svoj maksimum. Štarti so še vedno moja šibka točka, saj v prvih minutah še vedno precej izgubim, kar je pozneje težko nadoknaditi. Spuste sem tokrat odpeljal zelo solidno, kljub temu, da so bili le ti zelo tehnični in zahtevni. Končni zaostanek za zmagovalcem je bil manjši od 10%, kar je tudi zelo solidno.

Najboljšo formo so na prvi postaji pokazali Francozi, ki so pobrali praktično vse medalje na obeh tekmah (Kiliana štejem za Francoza saj že nekaj let živi in trenira v Chamonixu). Na klasiki so osvojili celo prva štiri mesta. Zelo dobri so tudi italijani, ki so se vsi po vrsti zvrstili za stopničkami med najboljših deset.

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4068

SMU

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.