Išči

TUJ

TUJ -e, -ec, -ina ... vsa območja izven Slovenije
Osnovne podkategorije so: evropsko, azijsko, CIS (območje nekdanje SZ), afriško, ameriško, Oceanija in antarktično

Objavljalci

Authors

Arhiv

Akcija Sisol – 21.- 22.4.2024

HGSS Stanica Rijeka

Akcija Sisol – 21.- 22.4.2024

V nedeljo, 21. aprila 2024 okrog poldneva, so reški gorski reševalci (s)prejeli klic zaskrbljenega lastnika škotskega ovčarja. Pes se je med sprehodom izgubil na nedostopnem in zahtevnem terenu na območju Sisola. Lastnik ni mogel najti psa ali priti do njega.
Na teren je odšlo šest reševalcev HGSS postaje Reka, ki so iz dveh različnih smeri pristopa neuspešno poskušali najti psa. Tema je ustavila intervencijo. Drugi dan intervencije je na teren odšlo sedem reševalcev, ki so po uspešnem lociranju škotskega ovčarja izvedli tehnične priprave za dostop in dvig psa na varno. Glede na to, da je bil pes na dnu strmega jarka, so pri tem uporabili vrv in dvižni sistem. Intervencija je bila uspešno zaključena, potem ko je bil pes Tomi nepoškodovan vrnjen lastniku.
S tem se je ta dvodnevna akcija končala v ponedeljek okoli 18. ure.

Pripišimo ob tem zapisu še to, da je ob iskanju in "reševanju" psov vedno smiselno vključiti vodnike reševalnih psov, ki skupaj s štirinožci poznajo marsikatero bližnjico k rešitvi takšnih problemov ... Glej(te) bogat arhiv G-L, dokler je še širše dostopen, ...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 8555

TUJ -ina, -ci