Išči

bohinjsko

BOHINJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 07.01.23

GRS v dveh akcijah

Ob 13.02 sta na poti med Voglom in Vratci, občina Bohinj, obtičala planinca, zaradi poledenelega snega. Planinca se nista poškodovala, nista mogla tudi sestopiti s sedla. Reševalci GRS Bohinj so ju s pomočjo vrvne tehnike pospremili v dolino.

Ob 14.45 si je pri sestopu iz Gradiške Ture v občini Vipava občanka zlomila nogo. Reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina, so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in jo prenesli v dolino do reševalnega vozila NMP Ajdovščina.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo sprva megla. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo v severnih krajih od 4 do 7, drugod od 8 do 13 °C.

V nedeljo bo večinoma oblačno, le v severovzhodni Sloveniji bo še delno jasno. Ponekod na Primorskem in Notranjskem bo dopoldne rosilo ali rahlo deževalo. Popoldne se bo dež na zahodu krepil in se počasi širil proti osrednji Sloveniji. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju bo popoldne zapihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo v severnih in ponekod v vzhodnih krajih od -3 do 2, drugod od 3 do 8, najvišje dnevne na severozahodu okoli 7, drugod od 9 do 14 °C.

V ponedeljek bo oblačno in deževno. Sprva bo v Prekmurju in na Štajerskem pihal južni veter, ob morju jugo, ki bo dopoldne ponehal. Meja sneženja bo nad nadmorsko višino 1500 m. Popoldne bo prehodno zapihal severni veter, na Primorskem burja, meja sneženja pa se bo spuščala.

V torek se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla.


 07.01.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1889

BOHINJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.