Išči

bohinjsko

BOHINJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.07.22

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 21.54 je dva planinca na Prisojniku, občina Kranjska Gora, ujela noč in nista upala sestopiti v dolino. Reševalci GRS Kranjska Gora so ju našli pri Prisojnikovem oknu in pospremili na Vršič.

Ob 14.54 sta pri sestopu s Krasjega vrha nad Drežniškimi Ravnmi, občina Kobarid, omagala pohodnika in nista mogla sama sestopiti v dolino. Gorski reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS Brnik so pohodnika s helikopterjem LPE prepeljali do heliporta v Tolminu, kjer so ju prevzeli reševalci NMP Tolmin in prepeljali v zdravstveni dom Tolmin.

Ob 14.33 je na planini Zaslap pod Krnom, občina Kobarid, obolela oseba. Gorski reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS Brnik so obolelo osebo s helikopterjem LPE prepeljali do Kobarida, kjer so jo v nadaljnjo oskrbo prevzeli reševalci NMP Tolmin in jo prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 19.50 je na poti s Svetega Jakoba, občina Preddvor, padel gorski kolesar. Gorski reševalci GRS Kranj in gasilci GARS Kranj so poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli in ga transportirali do doline, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Kranj.

Ob 10.31 sta se pri kraju Temljine nad Klužami v občini Tolmin pri ponesrečenem pristanku poškodovala dva jadralna padalca, ki so ju na kraju oskrbeli reševalci NMP Tolmin. Gorski reševalci GRS Tolmin so poškodovana padalca prenesli do helikopterja LPE, ki ju je v spremstvu dežurne ekipe GRS Brnik prepeljal v UKC Ljubljana. Ob približno istem času in kraju je pristal na drevesu še en jadralni padalec. Gorski reševalci GRS Tolmin so nepoškodovanega padalca in padalo s tehničnim posegom sneli z drevesa.

Ob 10.48 je na planinski poti proti Koritom Mostnice, občina Bohinj, planinca pičila osa. Gorski reševalci GRS Bohinj so ga na kraju oskrbeli in prenesli do reševalcev NMP Bohinj, ki so ga prevzeli v nadaljnjo oskrbo.

Predviden razvoj vremena

V torek bo dokaj sončno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Popoldne bo zapihal severovzhodni veter, zvečer na Primorskem prehodno šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na Primorskem do 30 °C.

V sredo bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne bodo od 25 do 30, na Primorskem do 31 °C.

V četrtek bo deloma sončno z občasno zmerno oblačnostjo in še bolj vroče. V petek bo sončno in vroče, popoldne se bodo od severa začele pojavljati nevihte.


 12.07.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1890

BOHINJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.