Išči

bohinjsko

BOHINJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 13.08.22

GRS v štirih akcijah

Ob 12.17 se je pod gondolo na Vogel v naselju Ribčev Laz, občina Bohinj, na neprehodnem terenu zaplezal pohodnik. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bohinj. Nepoškodovanega pohodnika je v dolino prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ob 11.52 se je v ferati Grančišče v naselju Mojstrana, občina Kranjska Gora, poškodoval planinec. Gorski reševalci GRS Mojstrana so osebo na kraju oskrbeli, na klasični način prenesli v dolino, kjer so jo v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Jesenice.

Ob 11.59 je na poti proti Veliki planini od Kraljevega hriba proti Riglju, občina Kamnik, padajoča skala poškodovala pohodnico. Gorski reševalci GRS Kamnik so pohodnico na kraju oskrbeli in s pomočjo skupine pohodnikov prenesli do izhodišča, kjer so poškodovanko v nadaljnjo oskrbo prevzeli reševalci NMP Kamnik.

Ob 10.13 se je v bližini kanjona Sušec, občina Bovec, poškodoval pohodnik. Gorski reševalci GRS Bovec so poškodovanega pohodnika na kraju oskrbeli in nato na klasični način prenesli v dolino, kjer so ga v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Tolmin. Poškodovanega pohodnika so reševalci NMP prepeljali na zdravljenje v SB Šempeter pri Gorici.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo sprva pretežno oblačno, na severozahodu bo povečini suho, drugod bo občasno deževalo. Popoldne bo dež večinoma ponehal, na zahodu se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 28 °C.

V nedeljo bo povečini sončno, več oblačnosti bo občasno v vzhodni Sloveniji. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 27 do 31 °C.

V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Popoldne bodo na zahodu krajevne plohe in nevihte.

V torek bo povečini sončno, popoldne bo še nastala kakšna ploha ali nevihta.


 13.08.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1890

BOHINJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.