Išči

bohinjsko

BOHINJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 18.07.22

GRS v sedmih (7) akcijah

Ob 11.15 si je na sedlu Mlinca v Karavankah, občina Kranjska Gora, pri padcu pohodnica zlomila roko. Gorski reševalci GRS Mojstrana so poškodovanko na kraju oskrbeli, v SB Jesenice pa jo je prepeljal helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ob 18.07 si je pri sestopu s planine Viševnik, občina Bohinj, planinka zlomila roko. Reševalci GRS Bohinj so jo na kraju oskrbeli in pospremili v dolino in predali svojcem.

Ob 20.20 je na grebenu pod Prisojnikom onemogel planinec. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so v sodelovanju s posadko helikopterja LPE onemoglega planinca oskrbeli in prepeljali v dolino.

Ob 11.06 se je pod planino Kompotela, občina Kamnik, na pešpoti poškodovala pohodnica. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kamnik. Poškodovanko je na kraju oskrbela dežurna ekipa GRS na Brniku. V UKC Ljubljana jo je prepeljal helikopter LPE skupaj z dežurno ekipo GRS.

Ob 13.30 je pod Prestreljeniškim oknom na Kaninskem pogorju, občina Bovec, padajoč kamen poškodoval pohodnika. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bovec. Poškodovanega pohodnika je na kraju oskrbela dežurna ekipa GRS Brnik, helikopter LPE pa ga je skupaj z dežurno ekipo prepeljal v nadaljnjo oskrbo v SB Jesenice. Helikopter je v dolino prepeljal tudi tri nepoškodovane mladoletne otroke, ki so bili skupaj s poškodovancem.

Ob 15.11 je v bližini hriba Batognica, občina Kobarid, obnemogla planinka. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tolmin. V SB Jesenice je planinko prepeljal helikopter LPE skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ob 14.43 sta pod Raduho, občina Črna na Koroškem, gorska reševalca GRS Koroške v dolino pospremila onemoglo pohodnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno jasno. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri, šibka burja na Primorskem pa bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Primorskem do 33 °C.

V torek bo jasno. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 29 do 32, na Goriškem do 35 °C.

V sredo bo jasno in še bolj vroče.

V četrtek bo sončno, popoldne ali zvečer bodo posamezne vročinske nevihte.


 18.07.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1890

BOHINJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.