Išči

bohinjsko

BOHINJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Županov kotiček - 05.07.13

Bohinjske novice - Franc Kramar: Lepo število aktivnosti, ki so se zgodile v zadnjem času, bo pripomoglo, v to sem prepričan, k bistvenim spremembam v našem Bohinju.

 
Lepo število aktivnosti, ki so se zgodile v zadnjem času, bo pripomoglo, v to sem prepričan, k bistvenim spremembam v našem Bohinju. Prva izhaja iz obiska predsednika Boruta Pahorja, kije na svojem prvem uradnem obisku v Občini Bohinj obljubil, da se bo zavzel za novelacijo Zakona o Triglavskem narodnem parku. Od nas Bohinjk in Bohinjcev pričakuje, da pripravimo memorandum o problemih občank in občanov živečih znotraj TNP. Prav tako smo se dogovorili s pooblaščenko ministra za okolje in kmetijstvo, Marijo Markeš, da ji pošljemo memorandum, da končno dobimo zakon, ki bo pisan po meri ljudi, ki živijo znotraj tako posebnega prostora, kot je Bohinj, seveda v sožitju z naravo. To je tudi moja zaveza, ki izhaja iz sklepov Zbora občanov, ki smo jih izvedli po vseh krajevnih skupnostih in katerih sklepi so bili, da se Vogel, jezero in vasi izločijo iz parka. Ta sklep je zame kot župana zaveza do Vas, spoštovane Bohinjke in Bohinjci, in moram jo izpolniti. Trenutno smo na pravi poti in ob tem tudi zahvala vsem, ki nas pri tem podpirate.

Drug pomemben dogodek, ki prinaša velik optimizem, je sprejetje dopolnil in sprememb Zakona o žičničarstvu. Ta prinaša novost in to je razlastitev služnosti za območja smučišč. Konkretno v primeru novega smučišča Bohinj 2864 omogoča izdajo gradbenega dovoljenja za izgradnjo z možnostjo razlastitve služnosti (ne lastninske pravice) pod pogojem, daje smučišče prostorsko opredeljeno v prostorskih aktih in je investitor pridobil koncesijo za postavitev žičničarskega sistema. Koncesijo je država Bohinju 2864 že podelila, občinski svetniki pa so na predzadnji seji potrdili spremembo PUP Bohinj, s čimer je dana pravna podlaga za izdajo odločb za razlastitev služnosti še tistih, ki do sedaj niso podpisali. Ob tem upanje, da bodo postopki hitri in bi investitor lahko začel graditi še to poletje ter da uspe zgraditi prvo fazo do prihajajoče zime, ta pa obsega že obstoječe smučišče Kobla z novimi napravami.
V tem času smo uspeli zaključiti tudi prvo fazo kolesarske steze z odprtjem novega mostu v Danici, ki po moji oceni prinaša veliko dodano vrednost same kolesarske steze. Ob tem zahvala TD Bohinj za kooperativnost, predvsem pa se želim zahvaliti našim domačim izvajalcem s podjetjem Pro- tehno na čelu. Mostje delo naših domačih obrtnikov, na kar sem še posebej ponosen, zato zahvala Mitji Bajriču z ekipo, Robiju Mikiju z ekipo, Stanetu Mikiju z ekipo, Marku Oblaku z ekipo in Nejcu Dijaku s svojimi pridnimi delavci. Seveda se ne smem pozabiti zahvaliti našemu Branetu Rozmanu in ostalim delavcem občinske uprave. To je dokaz, kaj zmoremo Bohinjke in Bohinjci. Ob tem nas čaka še nadaljevanje izgradnje: most na Poljah, povezava Srednja vas-Češnjica-Brod, steza po poti od Ribčevega Laza do Ukanca in kasneje, upam, tudi državna povezava z Bledom.

Ob koncu pa še vest, da smo zaključili z razpisom za izgradnjo kanalizacijskega voda po Spodnji bohinjski dolini. Upam, da se ne bo nihče od zainteresiranih izvajalcev pritožil in bomo začeli z izgradnjo še to poletje. Prav tako smo z velikim trudom, predvsem našega Andreja Sodje, pridobili gradbeno dovoljenje za izgradnjo nove centralne čistilne naprave v Bohinjski Bistrici.

Ob koncu le upam, da bodo moje želje in napovedi uresničene in bomo Bohinjke in Bohinjci kljub veliki gospodarski in finančni krizi dokazali, da zmoremo in znamo, če stopimo na isto pot, to pa je na pot skupnih in ne posameznih interesov.

S spoštovanjem!
župan Franc Kramar, univ. dipl. ing. les.
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1889

BOHINJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.