Išči

gorenjsko

SLOvenija: GORENJSKO območje obsega vse nad ljubljanskim, desno do Karavank oz. Kamniško-Savinjskih Alp, levo oz. zahodno pa do Julijcev; podobmočij  je  več: glej  seznam > (še v  nastajanju)

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 12.08.23

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 17.16 si je pri sestopu z Ratitovca, občina Železniki, planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Škofja Loka in dežurna ekipa GRS Brnik so jo na kraju oskrbeli, nato pa s pomočjo policijskega helikopterja prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.07 se je v Dolgi nemški smeri v Severni steni Triglava, občina Kranjska Gora, pri padcu poškodoval tuj alpinist. Posredovali so gorski reševalci GRS Mojstrana. Dežurna ekipa GRS Brnik so alpinista na kraju oskrbeli in s pomočjo helikopterja Letalske policijske enote v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.11 se je na Velikem Špičju, občina Bovec, pri plezanju v navezi poškodovala plezalka. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem LPE, ki je poškodovanko prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Ob 16.44 si je pohodnica pri sestopu s Krnskega jezera v dolino Lepene, občina Bovec, poškodovala nogo. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec in NMP Tolmin. Poškodovanko so oskrbeli in prepeljali v tolminski ZD.

Ob 14.19 si je v bližini naselja Razdrto, občina Postojna, pohodnica poškodovala nogo. Reševalci GRS Ljubljana so jo z nosili prenesli do parkirišča v Razdrtem in jo predali NMP Postojna.

Ob 14.19 si je v bližini naselja Razdrto, občina Postojna, pohodnica poškodovala nogo. Reševalci GRS Ljubljana so jo z nosili prenesli do parkirišča v Razdrtem in jo predali NMP Postojna.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31 °C.

V nedeljo bo sončno. V gorah severne Slovenije je popoldne možna kakšna kratkotrajna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 28 do 31, na Goriškem do 33 °C.

V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo sončno vreme s temperaturami okoli 30 °C.


 12.08.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4860

GORENJSKO

Domžalsko
Kamniško
Jeseniško
gornjesavsko
Bohinj