Išči

gorenjsko

SLOvenija: GORENJSKO območje obsega vse nad ljubljanskim, desno do Karavank oz. Kamniško-Savinjskih Alp, levo oz. zahodno pa do Julijcev; podobmočij  je  več: glej  seznam > (še v  nastajanju)

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 15.07.23

GRS v dveh akcijah

Ob 16.14 si je na gozdni poti iz naselja Kupljenik proti planini Talež, občina Bled, občan zlomil nogo. Gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem LPE so poškodovanca oskrbeli in prenesli do primerne lokacije, kjer so ga dvignili v helikopter in prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 17.05 si je na planini Ovčarija, občina Bohinj, pohodnica poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem LPE so poškodovani nudili prvo pomoč in s helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V soboto in nedeljo bo sončno in vroče. Sredi dneva in popoldne bo ponekod pihal šibak jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne bodo v soboto od 28 do 33, v nedeljo od 31 do 34, na jugovzhodu do 36 °C.

V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. Popoldne ali zvečer lahko predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastane kakšna vročinska nevihta.


 15.07.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4860

GORENJSKO

Domžalsko
Kamniško
Jeseniško
gornjesavsko
Bohinj