Išči

gorenjsko

SLOvenija: GORENJSKO območje obsega vse nad ljubljanskim, desno do Karavank oz. Kamniško-Savinjskih Alp, levo oz. zahodno pa do Julijcev; podobmočij  je  več: glej  seznam > (še v  nastajanju)

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 18.10.22

GRS v treh akcijah

Ob 17.31 so na območju planine Četeže v občini Bohinj pogrešali pohodnika, ki se je vračal v dolino. Gorski reševalci GRS Bohinj so preminulega pohodnika našli v strmi grapi v vodi, ga z vrvno tehniko dvignili s težko dostopnega terena, prenesli v dolino ter predali pristojni pogrebni službi.

Ob 14.33 so pod vrhom Mangarta v občini Bovec zaradi onemoglosti in slabih razmer za nadaljevanje poti, obtičali planinci. Gorski reševalci GRS Bovec so jih s pomočjo helikopterja SV prepeljali do Mangartskega sedla.

Ob 17.28 so na Konjšici-Del v občini Litija gorski reševalci GRS Ljubljana in gasilci PGD Polšnik prenesli onemoglo osebo po brežini okoli 200 metrov do reševalnega vozila.

Predviden razvoj vremena

V torek bo pretežno jasno, dopoldne bo ponekod po nižinah megla, ki se bo zadrževala tudi ob morju. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 °C.

V sredo bo sprva še pretežno jasno z meglo po nižinah. Popoldne bo delno jasno, predvsem na vzhodu bo več spremenljive oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 19 do 22, na Primorskem ob šibki burji do 26 °C.

V noči na četrtek se bo od vzhoda pooblačilo, pade lahko kakšna kaplja dežja. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
V četrtek in petek bo zmerno do pretežno oblačno in nekoliko hladneje.


 18.10.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4860

GORENJSKO

Domžalsko
Kamniško
Jeseniško
gornjesavsko
Bohinj