Išči

gorenjsko

SLOvenija: GORENJSKO območje obsega vse nad ljubljanskim, desno do Karavank oz. Kamniško-Savinjskih Alp, levo oz. zahodno pa do Julijcev; podobmočij  je  več: glej  seznam > (še v  nastajanju)

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 06.06.22

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 12.47 je pod Planino pod Golico, občina Jesenice, planinec zdrsnil v globel. Posredovali so gorski reševalci GRS Jesenice v sodelovanju z dežurno ekipo GRZS. V dolino je mrtvega planinca prepeljal helikopter SV v spremstvu dežurne ekipa GRZS.

Ob 17.30 je na Debeli peči, občina Gorje, na alpinista padla skala. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Mojstrana. V SB Jesenice pa je poškodovanega alpinista skupaj s soplezalcem prepeljal helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe GRZS.

Ob 12.09 je v Kamniški Bistrici, občina Kamnik, v plezalni steni Vežica, smer Črnolaska, odkrušen del skale poškodoval roko plezalke. Poškodovana plezalka je obvisela na vrvi približno dva raztežaja pod vrhom. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kamnik. Poškodovano plezalko in njeno spremljevalko je s stene rešila dežurna ekipa GRS z Brnika s pomočjo helikopterja LPE. Poškodovano plezalko so nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 13.17 se je na poti na Šmarno goro, občina Ljubljana, poškodovala planinka. Na kraju so planiko oskrbeli reševalci NMP, do mesta pristanka helikopterja pa so jo prenesli gasilci GB Ljubljana, PGD Tacen in gorski reševalci GRS Ljubljana. V UKC Ljubljana pa je poškodovanko prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo GRS.

Ob14.21 se je v planinski koči pri Krnskih jezerih, občina Kobarid, nahajala obolela oseba. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bovec. Obolelo osebo je v UKC Ljubljana prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ob 10.31 so na planini Božca v naselju Breginj, občina Kobarid, gorski reševalci GRS Tolmin z drevesa odstranili jadralno padalo.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sprva na vzhodu še pretežno oblačno. Popoldne bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna ploha ali nevihta. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Goriškem in ob morju okoli 30 °C.

V torek bo sprva sončno, popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč na sredo. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 21 do 28 °C.

V sredo dopoldne bodo padavine ponehale, od zahoda se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Prehodno bo nekoliko hladneje.

V četrtek bo spremenljivo oblačno s plohami in posameznimi nevihtami.


 06.06.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 4860

GORENJSKO

Domžalsko
Kamniško
Jeseniško
gornjesavsko
Bohinj