Išči

gornjesavsko

GORNJESAVSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.06.22

GRS v petih (5) akcijah

Ob 15.30 si je v bližini Studorskega prevala, občina Bohinj, planinka poškodovala roko. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter SV. Poškodovanca so oskrbeli, helikopter ga je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 15.18 sta na Kaninu, občina Bovec, pri sestopu s krožne poti zašla pohodnika. Poškodovana nista bila. Z navodili so ju v dolini usmerili reševalci GRS Bovec.

Ob 10.00 si je kolesar pri spustu z Porezna, občina Cerkno, zlomil gleženj. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter SV. Poškodovanega kolesarja so oskrbeli, helikopter SV ga je prepeljal UKC Ljubljana.

Ob 16.03 se je na vzletišču za jadralne padalce Kobala v občini Tolmin pri vzletu poškodovala padalka. Posredovali so reševalci GRS Tolmin. Zaradi suma poškodbe hrbtenice je poletel helikopter SV z dežurno ekipo HNMP. Poškodovanko je helikopter prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 17.03 je v Kamniški Bistrici v neposredni bližini piknik centra pri Juriju osebno vozilo zapeljalo z makadamske ceste v brežino in obstalo na boku. V vozilu je ostal ukleščen voznik. Reševalci GRS Kamnik, ki so se nahajali v bližini in občani Kamniške Bistrice ter gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali proti prevrnitvi, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, vozilo z avtodvigalom dvignili iz pod brežine in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Poškodovani voznik je bil odpeljan v UKC Ljubljana, na kraju so posredovali tudi policisti.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo povečini jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 29, na Goriškem in v Vipavski dolini do 31 °C.

V ponedeljek bo sončno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo severni veter, na Primorskem zvečer šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 25 do 31 °C.

V torek bo sončno in malo manj toplo. Burja na Primorskem bo slabela, ponekod v notranjosti bo pihal jugovzhodnik.

V sredo bo pretežno jasno, v gorah bo popoldne možna kakšna nevihta.


 12.06.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1418

GORNJESAVSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.