Išči

kamniško

KAMNIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 18.09.23

GRS  v šestih (6) akcijah

Ob 13.25 si je tuj pohodnik na območju slapa Peričnik, občina Kranjska Gora, zvil gleženj in ni mogel sestopiti v dolino. Gorski reševalci GRS Mojstrana so ga na kraju oskrbeli, prenesli v dolino in predali reševalcem NMP Jesenice.

Ob 13.58 je na planini Klek v občini Gorje osebo obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa HNMP na Brniku, ki je obolelo osebo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v SB Jesenice.

Ob 14.05 je planinca nad planino Lipanca v občini Gorje obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS na Brniku. Obolelo osebo so reševalci GRS zaradi slabih vremenskih razmer prenesli do mesta, kjer ga je lahko prevzel helikopter SV in ga prepeljal na zdravljenje v UKC

Ob 10.45 je med plezanjem po pobočju Brane v naselju Kamniška Bistrica, občina Kamnik, skala padla na plezalko. Gorski reševalci GRS Kamnik in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovano plezalko oskrbeli in s helikopterjem SV prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 9.21 je na cesti proti koči Antona Bavčerja pod Čavnom, občina Ajdovščina, pohodnik izgubil zavest. Prvo pomoč so mu nudili reševalci NMP Ajdovščina, gorski reševalci GRS Tolmin skupina Ajdovščina in gasilci PGD Col. Pohodnik je preminul.

Ob 17.27 je občanko v gozdu nad Goško ravnjo v občini Radovljica poškodoval hlod. Posredovali so gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS na Brniku. S helikopterjem Slovenske vojske so jo prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno. Predvsem v zahodni Sloveniji bodo popoldne in v noči na torek krajevne plohe ali nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na vzhodu do 30 °C.

V torek bo spremenljivo oblačno. Krajevne plohe in nevihte se bodo dopoldne od severozahoda razširile nad večji del Slovenije in do večera povsod ponehale, jasnilo se bo. Na Primorskem bo popoldne zapihala šibka burja, v notranjosti Slovenije pa ob prehodu hladne fronte severni veter. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 20 do 24, v južnih krajih do 27 °C.

V sredo in četrtek bo sončno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla. V četrtek bo znova zapihal jugozahodnik, popoldne bodo na zahodu možne posamezne plohe. Precej toplo bo.

 


 18.09.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1066

KAMNIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.