Išči

kamniško

KAMNIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 29.07.23

GRS v dveh akcijah

Ob 10.52 se je v Slovenski smeri v severni steni Triglava, občina Kranjska Gora, pri zdrsu poškodovala alpinistka. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana. Poškodovanko je na kraju oskrbela dežurna ekipa GRS Brnik. Helikopter SV skupaj z dežurno ekipo GRS je poškodovanko prepeljal v SB Jesenice, nepoškodovano soplezalko pa v dolino Vrat.

Ob 16.12 se je pri sestopu s Planjave proti Kamniškem sedlu, občina Kamnik, poškodovala planinka. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik. Poškodovano planinko je na kraju oskrbela dežurna ekipa GRS Brnik in s pomočjo helikopterja SV prepeljala v UKC Ljubljana. Nepoškodovanega planinca pa so prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo večinoma sončno. Popoldne in zvečer bo nastala kakšna nevihta. V nedeljo bo dopoldne oblačno s plohami in nevihtami, popoldne se bo jasnilo.
Sprva bo na zahodu pretežno oblačno, plohe bodo ponehale. Čez dan bo večinoma sončno. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti nastale posamezne nevihte. Ponekod bo pihal šibak jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 °C.
Ponoči bodo krajevne plohe in nevihte sprva predvsem v zahodni in severni Sloveniji, do jutra pa se bodo razširile nad večji del države. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20 °C.

V nedeljo bo dopoldne pretežno oblačno s plohami in nevihtami, nekatere bodo lahko tudi močnejše. Popoldne bodo padavine od zahoda ponehale, delno se bo razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na Primorskem do 29 °C.

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, popoldne in proti večeru bodo nastale posamezne plohe in nevihte.


 29.07.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1067

KAMNIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.