Išči

kamniško

KAMNIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 13.07.21

 GRS v treh akcijah

Ob 13.08 je na Vitrancu nad Kranjsko Goro otroka obšla slabost. Posredovali so reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenske vojske za reševanje v gorah, ki so otroka oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Ob 15.02 se je na območju Grajščice v Karavankah, občina Kranjska Gora, izgubila planinka. Reševalci GRS Kranjska Gora so jo v sodelovanju z dežurno ekipo GRS z Brnika in helikopterjem Slovenske vojske našli in jo nepoškodovano prepeljali v Kranjsko Goro. Izpostava Ljubljana

Ob 19.30 sta se na območju Koroške Rinke v občini Kamnik izgubili planinki. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik in Jezersko. Nepoškodovani planinki je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku prepeljala na Jezersko.

Predviden razvoj vremena

V torek bo sončno in vroče. Popoldne se bo krepil južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 °C. Zvečer bo zahodno Slovenijo dosegla vremenska fronta z nevihtami, ki se bodo ponoči razširile nad večji del države. Možna bodo krajevna neurja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20 °C.

V sredo dopoldne bodo padavine ponehale tudi na vzhodu, začelo se bo jasniti. Čez dan bo spremenljivo oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severozahodu okoli 20 °C.

V četrtek in petek kaže na deloma sončno vreme. Predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v petek.


 13.07.2021
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1066

KAMNIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.