Išči

ljubljansko

LJUBLJANSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 17.09.23

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 8.56 je pod Malim vrhom, občina Jezersko, tujega lovca obšla slabost. Še pred prihodom gorskih reševalcev GRS Jezersko so prisotni pričeli z oživljanjem. Pokojnega je v dolino prepeljal helikopter SV z dežurno ekipo GRS Brnik, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Ob 11.19 si je na Kredarici, občina Kranjska Gora, pohodnica poškodovala nogo. S helikopterjem SV in dežurno ekipo GRS Brnik je bila prepeljana v SB Jesenice.

Ob 12.57 so na Veliki planini, občina Kamnik, krave poškodovale dve osebi. Prvo pomoč so poškodovanima nudili gorski reševalci GRS Kamnik, gasilci PGD Kamnik pa so reševalcem NMP nudili pomoč pri transportu poškodovanih v dolino.

Ob 12.07 je pri sestopu iz Šmarne gore, občina Ljubljana, padel pohodnik in si poškodoval gleženj. Gasilci GB Ljubljana, PGD Tacen in gorski reševalci GRS Ljubljana so pohodnika oskrbeli na kraju in ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.30 se je v bližini naselja Podpeca, občina Črna na Koroškem, na organizirani tekaški prireditvi poškodoval tekmovalec. Poškodovanega so v dolino prenesli gorski reševalci GRS Koroške in ga predali reševalcem NMP.

Ob 16.57 so v naselju Zagrad, občina Prevalje, gorski reševalci GRS Koroške in gasilci PGD Kotlje nudili pomoč reševalcem ZRC Koroške pri prenosu obolele osebe s težko dostopnega stanovanjskega objekta do reševalnega vozila.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo večinoma sončno, več oblačnosti bo v hribovitih krajih zahodne Slovenije. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Zapihal bo šibak jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 °C.

V ponedeljek bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Predvsem v zahodni Sloveniji bodo popoldne in v noči na torek krajevne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 23 do 27, na vzhodu do 30 °C.

V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Še naprej bo precej toplo.

V sredo in četrtek bo večinoma suho. Verjetnost za dež se znova poveča v petek in soboto.


 17.09.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 2348

LJUBLJANSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.