Išči

tržiško

TRŽIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 18.08.23

GRS v štirih akcijah

Ob 17.18 je na v Slovenski poti  smeri v Severni triglavski steni, občina Kranjska Gora, na planinko padla skala. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovano planinko na kraju oskrbeli, nato pa s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v SB Jesenice.

Ob 16.16 si je na Mali Mizici, občina Tržič, pohodnica poškodovala koleno. Reševal GRS Tržič so osebo na kraju oskrbeli, prenesli v dolino in jo predali reševalcem NMP.

Ob 13.15 se je v kanjonu Sušec, občina Bovec, pri soteskanju poškodovala tuja državljanka. Gorski reševalci GRS Bovec so poškodovanko na kraju oskrbeli, jo prinesli v dolino, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Tolmin in jo z reševalnim vozilom odpeljali na letališče Bovec. Od tam jo je v UKC Ljubljana prepeljal helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah GRS Brnik.

Ob 9.36 se je pod vodstvom policije pričelo iskanje pogrešane osebe na območju naselja Golice v občini Kamnik. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, gorski reševalci GRS Kamnik, vodniki reševalnih psov Skupine za iskanje pogrešanih pri Kinološki zvezi Slovenije in vodniki reševalnih psov ZRPS Ljubljanske regije. Pogrešano osebo so našli preminulo.

Predviden razvoj vremena

V petek bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.

V soboto bo sončno, več spremenljive oblačnosti bo v vzhodni Sloveniji. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 28 do 33 °C.

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje. Na Primorskem bo pihala šibka burja.


 18.08.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 801

TRŽIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.