Išči

tržiško

TRŽIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 20.08.23

GRS v sedmih (7) akcijah

Ob 14.03 sta se v severni steni Cmira, občina Kranjska Gora, zaplezala alpinista. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so lažje poškodovanega alpinista oskrbeli na kraju in ju s pomočjo helikopterja SV prepeljali v dolino.

Ob 14.14 si je v bližini naselja Ukanc, občina Bohinj, pohodnica poškodovala gleženj. Gorski reševalci GRS Bohinj so poškodovano pohodnico oskrbeli na kraju. Helikopter SV z dežurno ekipo GRS Brnik pa jo je prepeljali v SB Jesenice.

Ob 17.56 sta na poti proti Storžiču, občina Tržič, zaradi megle obstala dva tuja pohodnika in nista mogla nadaljevati poti. Gorski reševalci GRS Tržič in dežurna ekipa GRS Brnik so jih locirali ter s pomočjo helikopterjem SV nepoškodovana prepeljali do Doma pod Storžičem.

Ob 19.50 so se v Severni steni Triglava, občina Kranjska Gora, v Skakaši smeri, zaplezali trije tuji planinci. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so jih s pomočjo helikopterja Slovenske vojske nepoškodovane prepeljali v dolino.

Ob 21.14 je na poti proti Rudnem Polju, občina Bohinj, omagala planinka. Gorski reševalci GRS Bohinj so poškodovani nudili prvo pomoč in jo prepeljali v dolino do njenega vozila.

Ob 9.14 je v doline Lepene proti Krnskemu jezeru v občini Bovec pohodnico obšla slabost. Dežurna ekipa GRS Brnik je pohodnico oskrbela na kraju in s helikopterjem SV prepeljala v UKC Ljubljana. Gorski reševalci GRS Bovec so bili v pripravljenosti v Bovcu.

Ob 16.49 sta pri sestopu s Triglava, med Triglavom in Triglavsko Škrbino, obtičala dva nepoškodovana planinca. Dežurna ekipa GRS Brnik ju je s helikopterjem SV rešila iz stene in prepeljala v dolino. Gorski reševalci GRS Bovec so v času intervencije bili v pripravljenosti na bovškem letališču.

Predviden razvoj vremena

 

V nedeljo bo pretežno jasno. Čez dan bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Primorskem do 34 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj bo v nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 20, najvišje dnevne od 28 do 33, na Primorskem do 35 °C.

V torek in sredo bo sončno in vroče, zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla.


 20.08.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 801

TRŽIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.