Išči

tržiško

TRŽIŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.08.22

GRS v petih (5) akcijah

Ob 0.02 se je pri Pastirski koči Prgarca na Zgornji Krmi, občina Gorje, pohodnik poškodoval koleno. Reševalci GRS Mojstrana so pohodnika našli in z nosili prenesli v dolino.

Ob 6.45 se je med planino Planika in Vodnikovim domom, občina Bohinj, izgubil planinec. Gorski reševalci GSR Bohinj, Radovljica in Tržič so skupaj z vodniki gorskih reševalnih psov in dežurno ekipo GRS na Brniku in helikopterjem SV so osebo locirali in prepeljali v dolino in jo predali pogrebni službi.

Ob 13.19 se je pri sestopu z Zelnice, občina Tržič, poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Tržič so jo oskrbeli in prepeljali v dolino ter predali reševalcem NMP Tržič v nadaljnjo oskrbo.

Ob 18.08 si je na poti s slapa Savice, občina Bohinj, tuja planinka poškodovala gleženj in ni mogla sestopiti. Na kraju nesreče so jo oskrbeli gorski reševalci GRS Bohinj, jo prenesli do parkirišča in jo v nadaljnjo oskrbo odpeljali v ZD Bohinjska Bistrica. O nesreči so bili obveščeni policisti PU Kranj.

Ob 19.59 se je v alpinistični smeri Jesih - Potočnik v severni steni Debele peči, občina Kranjska Gora, poškodoval in omagal alpinist. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS s helikopterjem Slovenske vojske so oba alpinista potegnili iz stene in prepeljali v dolino. O nesreči so bili obveščeni policisti PU Kranj.

Predviden razvoj vremena

V petek bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo čez dan prehodno oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 30 °C.

V soboto bo spremenljivo, predvsem na jugu in vzhodu ponekod pretežno oblačno. Še bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem do okoli 28 °C.

V nedeljo bo povečini sončno, več zmerne oblačnosti bo lahko na severovzhodu.

V ponedeljek bo sončno in vroče.


 12.08.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 801

TRŽIŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.