Išči

celjsko

CELJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 03.08.23

GRS v treh akcijah

Ob 13.39 se je pri sestopu s Storžiča, občina Kranj, poškodoval planinec. Posadka helikopterja LPE je reševalce GRS Kranj prepeljala do vidne lokacije, od tam pa so zaradi oblačnosti nadaljevali peš. Poškodovanega planinca so na kraju oskrbeli, s helikopterjem je bil prepeljan v bolnišnico.

Ob 14.19 se je pri slapu Kozjak, občina Kobarid, poškodovala pohodnica. Poškodovanko so oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, reševalci GRZS Tolmin so izvedli imobilizacijo in jo z nosili prenesli do reševalnega vozila.

Ob 16.49 je na območju Godiče nad Poljubinjem, občina Tolmin, strmoglavil jadralno padalski tandem. Reševalci GRZS Tolmin so oba padalca z uporabo vrvne tehnike nepoškodovana rešili z drevesa ter nudili pomoč pri sestopu do poti in prevozu v dolino.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo deloma jasno, v zahodni polovici Slovenije pa občasno bolj oblačno s posameznimi plohami. Večinoma bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noči na petek. Možne bodo tudi posamezne močnejše nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na severozahodu okoli 23 °C.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, tudi nalivi. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 28, na severozahodu okoli 17 °C.

V soboto bodo pogoste padavine, deloma plohe, ki bodo popoldne od zahoda slabele.
V nedeljo se bodo že dopoldne od zahoda začele širiti plohe in nevihte, ki bodo zvečer ponehale. Nekoliko hladneje bo.


 06.08.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 570

CELJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.