Išči

celjsko

CELJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.06.22

GRS v petih (5) akcijah

Ob 10.03 je na planini Arta, občina Luče, pohodnika obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje ter posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo GRS Brnik na krovu. Obolelega planinca so prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 9.54 se je pri slapu Fratarca v občini Bovec pri kanjoningu poškodoval češki državljan. Gorski reševalci GRS Bovec so poškodovanca na nosilih prenesli do ceste, kjer ga je prevezala ekipa NMP Tolmin in ga oskrbela. Zaradi resnosti poškodbe je bila aktivirana dežurna ekipa HNMP na Brniku. S helikopterjem SV so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.05 se je na vzletišču Kobala, občina Tolmin, pri ponesrečenem vzletu poškodoval jadralni padalec. Na kraju so posredovali gorski reševalci GRS Tolmin, reševalci NMP Tolmin in posadka s helikopterjem SV z ekipo HNMP Brnik. Poškodovanca so prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.53 je pri kraju Črniče, občina Ajdovščina, zasilno pristal jadralni padalec in obstal na drevesu, s katerega se je rešil sam nepoškodovan. Člani GRS Tolmin, skupina Ajdovščina in gasilci GRC Ajdovščina so z drevesa potegnili padalo.

Ob 14.42 se je na plezališču Senica, občina Tolmin, pri plezanju huje poškodoval plezalec. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin in posadka s helikopterjem Letalske policijske enote z ekipo GRS na krovu. Poškodovanca so prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno in vroče. Ponekod bo pihal veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C. Zvečer in ponoči nas bo od severa dosegla hladna fronta z nevihtami, nekatere bodo močnejše. Do jutra se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo zapihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od 13 do 19 °C.

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna ploha ali nevihta. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Goriškem in ob morju okoli 30 °C.

V torek bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč na sredo.

V sredo zjutraj bodo padavine ponehale, delno se bo zjasnilo. Prehodno bo nekoliko hladneje.


 05.06.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 570

CELJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.