Išči

celjsko

CELJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 11.07.22

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 15.15 so na poti med Korošico in Podvežakom v občini Luče zašli štirje planinci in se spustili v dolino Lučke Bele. Gorski reševalci GRS Celje so pohodnike pospremili v dolino ter jih prepeljali do njihovih vozil.

Ob 19.05 sta se med Lipniško planino in Viševnikom, občina Bohinj, izgubila tuja planinca. Gorski reševalci GRS Radovljica in GRS Bohinj so pogrešana planinca našli na poti s Plesišča in ju nato nepoškodovana na klasični način pospremili v dolino.

Ob 9.26 si je pod vrhom Polhograjske Grmade, občina Medvode, planinec pri zdrsu poškodoval nogo. Dežurna ekipa GRS Brnik je poškodovanega planinca z uporabo vitla dvignila v helikopter SV in ga prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 10.39 se je v soteski potoka Fratarca, občina Bovec, udeleženec soteskanja huje poškodoval. Gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku so poškodovanca oskrbeli, nato pa ga je helikopter SV prepeljal v SB Jesenice.

Ob 12.27 je jadralni padalec na vzletišču na Kobali, občina Tolmin, padel približno 30 m pod vzletišče in se poškodoval. Reševalci iz ZD Tolmin in gorski reševalci GRS Tolmin so ga na kraju oskrbeli in prenesli na vzletišče. V SB Jesenice pa ga je prepeljal helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe GRS z Brnika.

Ob 12.21 je planincu, ki je sestopal s Črne prsti proti Podbrdu, občina Tolmin, postalo slabo. Pomoč so mu nudili gorski reševalci GRS Tolmin, ki so ga na nosilih prenesli do terenskega vozila in odpeljali do železniške postaje Podbrdo.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo povečini sončno, popoldne ponekod tudi zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem do 29 °C.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo v notranjosti nastala kakšna ploha. Pihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 °C.

V sredo in četrtek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.


 11.07.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 570

CELJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.