Išči

celjsko

CELJSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 25.07.22

GRS v štirih akcijah

Okrog 14.48 je na območju Logarske doline nad Okrešljem v občini Solčava, zašla planinka. Reševalci GRS Celje so planinko našli in nepoškodovano pospremili v dolino.

Ob 8.54 je na Koči pod Bogatinom, občina Bohinj, obolela oseba potrebovala zdravniško oskrbo. Aktivirani so bili reševalci GRS Bohinj in posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS Brnik. Obolelo osebo so prepeljali v dolino.

Ob 15.27 si je na Poljški planini, občina Radovljica, pohodnik poškodoval koleno. Reševalci GRS Radovljica so poškodovanca na kraju oskrbeli, posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS Brnik pa ga je prepeljala v SB Jesenice.

Ob 13.41 je na pobočju Stola, občina Žirovnica, pohodnico obšla slabost zaradi verjetnega ugriza kače. Posredovali so reševalci GRS Radovljica in posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS Brnik. Obolelo so prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 35, na Goriškem in v Vipavski dolini do 37 °C. V drugem delu noči bo oblačnost od zahoda naraščala.

V torek bo spremenljivo oblačno. Padavine z nevihtami bodo že zjutraj zajele zahodne kraje, se dopoldne razširile nad vso Slovenijo in popoldne postopno slabele. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem popoldne šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 16 do 23, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem in jugovzhodu do 32 °C.

V sredo in v četrtek bo povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Burja na Primorskem bo postopno slabela.


 25.07.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 570

CELJSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.