Išči

štajersko

ŠTAJERSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 02.08.23

GRS v treh akcija

Ob 14.56 se je na območju Jelovice nad vasjo Spodnja Lipnica v občini Radovljica zaplezala planinka s psom. Reševalci GRS Radovljica so s pomočjo vrvne tehnike planinko in psa rešili iz težko dostopnega terena ter ju pospremili v dolino.

Ob 11.00 se je pohodnik na poti od slapa Orglice proti jami nad Kamniško Bistrico, občina Kamnik, zaplezal na nedostopnem kraju. Reševalci GRS Kamnik so pohodnika pospremili na varno pot in prepeljali do izhodišča.

Ob 15.53 je v naselju Legen, občina Slovenj Gradec, občan zaradi zdrsa padel po strmem pobočju in se poškodoval. Gasilci PGD Legen so z vrvno tehniko poškodovanca izvlekli in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci ZRCK so ga prepeljali v SB Slovenj Gradec. Aktivirani so bili tudi reševalci GRS Maribor vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Predviden razvoj vremena

V torek bo povečini sončno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V sredo bo deloma jasno. Zapihal bo jugozahodnik. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, ob morju 21, najvišje dnevne od 27 do 32, na severozahodu okoli 25 °C.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Zapihal bo veter vzhodnih smeri.

V soboto bodo ob krajših sončnih obdobjih še krajevne plohe ali nevihte.


 02.08.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1624

ŠTAJERSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.