Išči

štajersko

ŠTAJERSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 16.07.23

GRS v sedmih (7) akcijah

Ob 8.23 se je okoli Hladnikove ceste v Ljubljani pod vodstvom policije pričela iskalna akcija za pogrešano osebo. Gasilci GB Ljubljana so s čolnom in brezpilotnim letalnikom preiskali oba brega Ljubljanice, od Livade do avtocestnega mostu. Na bregu pa je pogrešano osebo iskal vodnik reševalnega psa za iskanje pogrešanih pri Kinološki zvezi Slovenije. Pogrešano osebo so policisti našli nekaj ur kasneje na Golovcu. Gorski reševalci GRS Ljubljana in gasilci GB Ljubljana so nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe po nedostopnem terenu do reševalnega vozila NMP Ljubljana.

Ob 10.21 je na poti iz Brane proti Kamniškem sedlu v občini Solčava planinko obšla slabost in zaradi slabega zdravstvenega stanja ni bila sposobna varnega sestopa. Dežurna ekipa GRS na Brniku je poškodovano planinko na kraju oskrbela in nato s helikopter LPE prepeljala v UKC Ljubljana. Gorski reševalci GRS Celje so bili v pripravljenosti na Okrešlju.

Ob 14.26 si je pri sestopu iz Brane proti Podvežaku v občini Luče planinec poškodoval gleženj. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, ki so dostopili do poškodovanega, ga oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila NMP Mozirje, s katerim je bil prepeljan v celjsko bolnišnico.

Ob 14.44 si je pri sestopu iz Špika, planinec pri padcu poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so poškodovanega planinca na kraju oskrbeli, nato pa ga je helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku prepeljal v SB Jesenice, nepoškodovano planinko pa pospremili v dolino.

Ob 15.43 se je na poti čez Prag s Triglava, občina Kranjska Gora, pri padcu poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna GRS ekipa z Brnika so ji na kraju nudili prvo pomoč. Pohodnico so s policijskim helikopterjem prepeljali v Mojstrano in predali pristojnim službam. Oseba je preminula.

Ob 18.22 sta se v severni steni Triglava, občina Kranjska Gora, zaplezala planinca. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so nepoškodovana planinca s pomočjo policijskega helikopterja rešili iz stene in prepeljali v dolino.

Ob 10.33 se je v soteski Sušec, občina Bovec, poškodovala udeleženka kanjoninga. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bovec, ki so poškodovanko imobilizirali, v UKC Ljubljana pa jo je prepeljal helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne bo pihal jugozahodni veter, v severovzhodni Sloveniji šibek vzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 34, na jugovzhodu do 36 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Popoldne ali zvečer lahko predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastane kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 31 do 36 °C.

V torek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme s kakšno popoldansko ali večerno vročinsko nevihto v severni Sloveniji.
V sredo dopoldne bo še sončno, vroče in soparno. Popoldne bodo nevihte zajele večji del Slovenije, južno Slovenijo predvidoma šele zvečer.


 16.07.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1624

ŠTAJERSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.