Išči

kraško

KRAŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 10.09.23

GRS v štirih akcijah

Ob 15.53 si je na grebenu Kozjega roba, občina Bohinj, planinka zlomila gleženj. Gorski reševalci GRS Bohinj so jo s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik in posadke s helikopterjem LPE oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Jesenice.

Ob 7.54 si je v bližini Prešernove koče, na pobočju Stola, naselje Zabreznica, občina Žirovnica, pri teku na organiziranem dogodku, udeleženec poškodoval nogo. Gorski reševalci GRS Radovljica so ga oskrbeli na kraju in ga s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik ter helikopterjem LPE prepeljali v SB Jesenice.

Ob 14.13 je na pobočju Stola, naselje Zabreznica, občina Žirovnica, pri teku na organiziranem dogodku, udeleženec obnemogel. Gorski reševalci GRS Radovljica so ga oskrbeli na kraju in ga s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik ter posadke s helikopterjem LPE prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.44 se je v bližini naselja Lokavec, občina Ajdovščina, pri delu v gozdu poškodoval občan. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin- skupina Ajdovščina in reševalci NMP Ajdovščina ter dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem LPE, ki je poškodovano osebo prepeljal v UKC Ljubljana. O dogodku je bila obveščena policija.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Goriškem do 31 °C.

V ponedeljek bo jasno z jutranjo meglo po nižinah. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, ob morju do 17, najvišje dnevne od 26 do 29, na Goriškem do 31 °C.

V torek bo pretežno jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter.

V sredo bo prevladovalo sončno vreme. Pihal bo jugozahodnik. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in zahodni Sloveniji nastale posamezne plohe in nevihte.


 10.09.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 230

KRAŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.