Išči

kraško

KRAŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 30.07.23

GRS v petih (5) akcijah

Ob 6.51 je pri vzponu skozi Žrelo na Storžič, občina Tržič, zdrsnila planinka. Reševalci GRS Tržič in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovano na kraju oskrbeli. S helikopterjem SV je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 16.15 je na grebenu Storžiča, občina Tržič, pohodnico obšla slabost. Posredovali so reševalci GRS Tržič, Kranj in združena ekipa reševalcev GRZS - HNMP ter helikopter SV. Helikopter je tujo planinko prepeljana v dolino.

Ob 9.45 je pri bivaku pod Skuto v občini Kamnik francosko planinko zajela bolečina v kolenu. Posredovali so reševalci GRS Kamnik, dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopter SV. Poškodovano planinko in njenega spremljevalca je helikopter odpeljali v dolino Kamniške Bistrice, kjer sta sama poiskala zdravniško pomoč.

Ob 13.22 se je v steni Malega Pihavca v občini Bovec zaplezal alpinist. Posredujejo reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopter SV.

Ob 19.26 je na pobočju hriba Stara Baba nad naseljem Grivče, občina Ajdovščina, obnemogel tuj pohodnik. Gorski reševalci GRS Tolmin - skupina Ajdovščina so pohodnika našli in nepoškodovanega na klasični način pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo dopoldne bo dež od zahoda ponehal, nato se bo delno razjasnilo. Popoldne bo ponovno nastalo nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem okoli 29 °C.

V ponedeljek bo povečini sončno, več oblačnosti bo na Gorenjskem in Koroškem. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Sredi dneva in popoldne bo predvsem na severu nastala kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem ob šibki burji okoli 19, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V torek bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bodo na severu nastale plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile nad večji del Slovenije in se ponekod nadaljevale tudi v noč.

V sredo bo spremenljivo s krajevnimi plohami, morda kakšno nevihto. Padavin bo malo.


 30.07.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 230

KRAŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.