Išči

kraško

KRAŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 04.08.22

GRS v treh akcijah

Ob 11.40 sta se v Gradiški turi v občini Vipava zaplezala planinca. Gorski reševalci GRS Tolmin - skupina Ajdovščina so nepoškodovana planinca z vrvno tehniko spustili s stene na pešpot.

Ob 10.45 se je na gozdni cesti med Jelendolom in Medvodjem, občina Tržič, pri padcu v prepad poškodoval gorski kolesar. Reševalci GRS Tržič so poškodovanca na kraju oskrbeli, z vrvno tehniko dvignili iz 30 metrske globeli na gozdno cesto in nato predali reševalcem NMP Tržič.

Ob 14.55 se je na območju Podljubelja in Prevale, občina Tržič, izgubil planinec. Reševalci GRS Tržič so skupaj s policisti PU Kranj pregledali omenjeno območje, planinca našli in nepoškodovanega na klasični način pospremili do prehoda Ljubelj, kjer so ga predali staršem.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 34, na Goriškem do 36 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Popoldne in zvečer na severozahodu ni izključena kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 32 do 36 °C.

V soboto bo sončno in še vroče. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici države plohe in nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja.

V nedeljo kaže na deloma sončno vreme, še bo možna kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo še pihala burja. Vročina bo popustila.


 04.08.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 230

KRAŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.