Išči

posoško

POSOŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 04.09.23

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 8.02 je v domu Valentina Staniča, občina Kranjska Gora, omagal planinec. Reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so ga na kraju oskrbeli, helikopter LPE pa ga je prepeljal v dolino.

Ob 9.36 si je v Aschenbrennerjevi smeri v Travniku, občina Kranjska Gora, plezalec poškodoval gleženj. Reševalci GRS Rateče in dežurna ekipa GRS Brnik so ga na kraju oskrbeli, helikopter LPE pa ga je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 14.26 si je pri sestopu s Triglava proti Kredarici, občina Kranjska Gora, planinec poškodoval nogo. Reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so ga na kraju oskrbeli, helikopter LPE pa ga je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 13.36 je na območju Kobale v občini Tolmin jadralni padalec obtičal na drevesu. Reševalci GRS Tolmin so nepoškodovanemu padalcu nudili pomoč pri sestopu.

Ob 14.37 se je na območju planine Storeča raven, občina Bohinj, izgubila oseba. Reševalci GRS Bohinj so osebo našli in jo prepeljali do vozila.

Ob 20.11 se je v bližini naselja Lepena, občina Bovec, v gozdu izgubil pohodnik. Gorski reševalci GRS Bovec so nepoškodovano osebo našli in jo pospremili do vozila.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo na Primorskem precej jasno s šibko burjo. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 25, na Primorskem do 28 °C.

V torek bo pretežno jasno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 28 °C.

V sredo in v četrtek bo pretežno jasno. Severovzhodni veter bo postopno slabel, prav tako tudi burja na Primorskem.


 04.09.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1346

POSOŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.