Išči

posoško

POSOŠKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 27.06.23

GRS v dveh akcijah

Ob 12.26 si je pri sestopu iz Črne prsti, občina Tolmin, pohodnica poškodovala gleženj. Aktiviran je bila helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku. Poškodovano planinko so oskrbeli, dvignili v helikopter ter prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 19.40 sta na poti na Razor, občina Bovec, obtičala tuja planinca. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Bovec in helikopter SV z dežurno ekipo GRS na Brniku. Nepoškodovana planinca je helikopter SV prepeljal v dolino.

Predviden razvoj vremena

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Že zjutraj in dopoldne lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Sredi dneva bodo na severu krajevne plohe in nevihte, ki se bodo do večera razširile nad večji del države. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zvečer šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V sredo bo sprva oblačno, zjutraj bodo padavine ponehale. Čez dan se bo delno razjasnilo, nastalo bo nekaj ploh. Na Primorskem bo še pihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem okoli 28 °C.

V četrtek in petek bo pretežno jasno. Postopno topleje bo.


 27.06.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1345

POSOŠKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.