Išči

primorsko

PRIMORSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 19.06.23

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 15.18 sta na zasneženem delu markirane planinske poti na Grintovec, občina Jezersko, zdrsnili dve tuji planinki in se poškodovali. Gorski reševalci GRS Jezersko in dežurna ekipa GRS s helikopterjem SV so poškodovani planinki z vitlom potegnili iz stene v helikopter in ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.50 sta pri sestopu s Srebrnega sedla proti Kamniški Bistrici, občina Kamnik, zašla in omagala tuja planinca. Mimoidoči gorski reševalci GRS Celje so ju skupaj z gorskimi reševalci GRS Kamnik varno pospremili v dolino.

Ob 12.00 je v soteski Vintgar, občina Bled, pohodnika obšla slabost. Gorski reševalci GRS Radovljica in Jesenice so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Ob 7.32 je v gozdu v bližini naselja Studenčice v občini Medvode oseba nenadno obolela. Gorski reševalci GRS Ljubljana so osebo prenesli do poti in s terenskim vozilom prepeljali do reševalnega vozila, kjer so jo predali reševalcem NMP Ljubljana. Oseba je bila prepeljana v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 12.38 je na pobočju hriba Kobala, občina Tolmin, zasilno pristal padalec. Gorski reševalci GRS Tolmin so nepoškodovanega padalca pospremili v dolino.

Ob 13.36 je na območju Jalovnika v občini Tolmin zasilno pristal jadralni padalec. Gorski reševalci GRS Tolmin so nepoškodovanega padalca pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sončno. Popoldne in zvečer je predvsem v severnih krajih možna kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31 °C.

V torek bo pretežno jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 28 do 32 °C.

V sredo in četrtek bo sončno in še bolj vroče. V sredo proti večeru lahko v severni Sloveniji nastane kakšna vročinska nevihta.


 19.06.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 2164

PRIMORSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.