Išči

primorsko

PRIMORSKO... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.07.22

GRS v treh akcijah

Ob 8.32 je na Staničevi koči, občina Mojstrana, planinca obšla slabost. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Mojstrana. Obolelo osebo je nato v SB Jesenice prepeljal helikopter LPE skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ob 18.22 so pod zavetiščem pod Špičkom, občina Bovec, pohodniki opazili negibno osebo. Gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku so obnemoglega planinca dvignili v helikopter, ki ga je odpeljal v bolnišnico na Jesenice.

Ob 15.38 se je na Kobali, občina Tolmin, pri vzletu poškodoval jadralni padalec. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tolmin. V SB Jesenice pa ga je helikopter LPE skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo sončno, čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Pozno popoldne ali zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nevihte, možna bo tudi kakšna močnejša. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 38 °C. Posamezne nevihte se bodo v notranjosti Slovenije nadaljevale tudi ponoči. Proti jutru bo na Primorskem zapihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od 16 do 23 °C.

V nedeljo se bo čez dan deloma zjasnilo. Še bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Primorskem ob šibki burji do 37 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.

V torek bo spremenljivo, padavine z nevihtami se bodo razširile nad večji del Slovenije. Vročina bo popustila.


 23.07.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 2166

PRIMORSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.