Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 06.01.2015

Prvi slapovi

Nizke temperature po celotni Sloveniji so pripravile nekaj dobrega ledu. Za pokušino in prve zamahe je bilo to dovolj, za kaj več pa bo potrebno še počakati. V vedno mrzlem Tamarju sta bila dobo narejena Centralni slap (WI 4+, 120 m) in Rastlinca (WI 3+, 120 m). Člani AO Železničar so ju preplezali v soboto, 3. januarja in bili zadovoljni z razmerami, le Rastlinci bi v zgornjem delu dodali nekaj ledu. Pod slapovi niso srečali nikogar. Več...>

Pod Prisojnikom je tudi bilo pričakovati zadovoljivega ledu. Oto Žan s soplezalcem je plezal Desni slap (WI 4+, 150 m). Otoplitev se je na kvaliteti ledu že kar poznala. Več...>

Člani ŠD Freeapproved so odšli pogledat v kakšnem stanju so slapovi v Krnici. Med dostopom je izgledalo bolj obetavno kot kasneje pod slapovi.  2. januarja so preplezali spodnji del Drugega slapu (WI 4, 200 m) ter prva dva raztežaja Zimske smeri (III, WI 4+, 250 m).

V Logarski dolini je bil večkrat preplezan Palenk (WI 3, 100 m).

Več plezanja je bilo možnega v Maltatalu, kjer pa je bilo potrebno računati na gnečo. Tamkajšnje slapove je namreč v preteklih dneh obiskalo veliko naših in tujih navez. Plezali so Superfeucht, Hochalmfall, Aluhola, Sternbach in še kakega.

Precej slapov je povezanih oziroma v nastajanju, počakati bo potrebno le na naslednjo ohladitev. Upajmo, da pride.

Višje v gorah sta prevladovala hoja in turno smučanje. Plezalo se je večinoma lažje grape in sestopne smeri. Večkrat je bila obiskana Župančičeva grapa v Mali mojstrovki.

Film Vzpon na Trisul in pogovor

V četrtek, 8. januarja, ob 18. uri bo v Muzeju novejše zgodovine Slovenije predvajan Kunaverjev dokumentarni film Vzpon na Trisul. Sledil bo pogovor o odpravarstvu od Aleša Kunaverja do današnjih dni. Pogovor bo vodila Marjeta Keršič - Svetel.

Srečno!

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

 

 

Značke:
ALP AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79823