Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 19.04.2022

AN - 19.04.2022

Med prazniki je bilo v stenah živahno, a poročila še pridejo. Novic o resnejših alpinističnih vzponih ali alpinističnih smukih zaenkrat ni. Naši plezalci so največ športno plezali, smučarji pa opravili zahtevnejše turne smuke oziroma tudi takšne, ki mejijo na alpinistično smučanje. 

Iz Amerike sta se oglasila člana Saleškega AO. V ZDA sta priletela pred kratkim in za začetek obiskala narodni park Joshua tree, kjer sta se preizkusila v peščenjaku. Več ...> Luka Lindič in Ines Papert v Kanadi še vedno čakata na boljše razmere v velikih stenah. Med tem je Luka opravil nekaj zahtevnih vzponov v plezališču na območju Skaha Bluffs. Poleg trad klasik je preplezal še nekaj zahtevnih s svedrovci opremljenih smeri. Na pogled je preplezal smer In the skin of a lion (5.12d), v drugem poskusu smeri Great white onion (5.13b) in Wings of Daedalus (5.13b) ter v tretjem poskusu No more foreplay (5.13b). 

Miha Peternel (Akademski AO) je opisal popotovanje po Balkanskih stenah in plezališčih. S soplezalko sta marca obiskala stene Hrvaške, Bosne in Črne gore ...>

Srečno! 

Arhiv Alpinističnih novic 
in izpis objav:
alpinizmu 
odpravah (VTG)
s prvenstvenimi
Značke:
GL4 AN

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79770