Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 26.07.11

Dolomiti, 8c in slabo vreme.

Vreme je trenutno bolj podobno muhastemu aprilu kot pa sončnemu juliju, tako da je alpinističnega dogajanja v naših stenah malo oziroma praktično nič.

Dolomiti

Cina

Nastja Davidova (AO Ljubljana-Matica) se je javila z odlično novico iz Dolomitov iz sten Treh Cin. Tokrat se je zadržala pod najmanjšo Cino – Cimo Piccolissimo in preplezala smer Da Corte Vecchio Aldo Nobile (7c+ (6c obv.), 220 m). Gre za moderno opremljeno smer, ki je dobro opremljena in poteka preko streh in previsov nekoliko desno od znamenite Cassinove smeri. Smer je bila prvenstveno preplezana leta 1999, prvo ponovitev in vzpon na pogled pa je opravil naš Marko Lukič.

Cina

Nastja je o svoji izkušnji s smerjo napisala: V soboto 16. 7. sem v Cimi Piccolissimi preplezala Da Corte Vecchio Aldo Nobile. Gre za navrtano smer, ki sem jo poizkusila par dni prej, ko mi je zaradi napačne kombinacije gibov za las zmanjkal vzpon na pogled, v drugem poizkusu pa ni bilo več dovolj moči tega dne. V smer sem se ponovno vrnila v soboto in uspel mi je vzpon v prvem poizkusu . Najtežji je tretji raztežaj, ki poteka čez strehe. Čeprav je v vodničku smer še vedno ocenjena z 7c+, se mi zdi da bi ji bolj pristala 7b+. Plezala sem vse raztežaje v vodstvu. Varoval me je Luka Krajnc (AO Celje Matica).
 

Razno

Kljub vsemu sta še prejšnji teden Nejc Marčič (AO Radovljica) in Luka Stražar (AAO) splezala pravi maratonski trio Skalaških smeri v stenah Špika, Škrlatice in Triglava. Od avta v Martuljku do avta v Vratih sta rabila dobrih 15 ur. V Triglavu se jima je pridružil tudi Jurij Hladnik (AO Radovljica). Dober trening pred prihajajočo odpravo v avgustu.

Napisano je bilo tudi poročilo izpod rok Andreja in Tanje Grmovšek o taboru pod Mont Blancom. Navdušujejo odlični vzponi, ki so bili opravljeni kljub ne najboljšemu vremenu.

Matic Obid (AO Nova Gorica) je nekaj dni po vrnitvi s tabora pod Mont Blancom preplezal svoj najtežji plezalni vzpon z oceno dosedaj z oceno 8c. Uspelo mu je v smeri La via di mezzo v plezališču Skedenj pri Sežani.

Ker se bo nestabilno vreme nadaljevalo še vsaj nekaj dni in bo alpinistične dejavnosti pri nas bolj malo, predlagam, da pokukate na spletni strani trenutno dveh aktivnih odprav v Aziji Khan Tengri in Xuelian Feng, kjer so akterji več ali manj aklimatizirani in v nizkem štartu za vzpone. V Himalajo pred kratkim odšla tudi odprava, ki ima za cilj povzpeti se na osemtisočak Nanga Parbat.
Držimo pesti!

Bor Šumrada

Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 

(Po)objave o alpinizmu 

(Po)objave o odpravah ipd. akcijah


 

das

Cina2

Nastja v Da Corte Vecchio Aldo Nobile.
Foto: Luka Krajnc

 

 

 

 

 

 

 

 

Vzponi

Seznam vzponov opravljenih na
taboru pod Mont Blancom

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79785