Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten - 01.10.2023

Šest posredovanj

Bilten - 01.10.2023

Ob 18.09 sta v steni pod Gabrsko pečjo na Veliki planini obtičala tuja planinca. Gorski reševalci GRS Kamnik so ju rešili z vrvno tehniko in ju nepoškodovana pospremili v dolino.

Ob 17.29 se je pod Martinovim vrhom, občina Loški Potok, na gozdni poti prevrnil štirikolesnik. Gasilci PGD Hrib-Loški Potok so zavarovali kraj nesreče in nudili prvo pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP Ribnica. Ti so ga oskrbeli in prepeljali do kraja pristanka helikopterja SV z dežurno ekipo HNMP na krovu, s katerim je bil nato prepeljan v UKC Ljubljana. Gasilci so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 16.51 se je na plezališču v Lutnih skalah, občina Cerkno, pri padcu poškodoval plezalec. Reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS Brnik so ponesrečenca oskrbeli in s helikopterjem SV odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.20 je na Križni Gori, občina Škofja Loka, obolela oseba potrebovala zdravniško pomoč. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so obolelo osebo na kraju oskrbeli in prepeljali do ceste, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Škofja Loka.

Ob 13.55 se je na poti na Polhograjsko Grmado, občina Dobrova-Polhov Gradec, poškodovala pohodnica. Gorski reševalci GRS Ljubljana so jo oskrbeli in prenesli do ceste, kjer so jo prevzeli reševalci NMP.

Ob 13.53 se je pod Ojstrico, občina Bled, med hojo poškodovala pohodnica. Gorski reševalci GRS Radovljica so poškodovanko oskrbeli na kraju dogodka in jo prenesli do ceste, kjer so jo v nadaljnjo oskrbo prevzeli reševalci NMP Bled.


01.10.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Kategorije:
Napovedi Vse objave
Značke:
GL4

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79712