Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 02.09.23

GRS v dveh akcijah

Ob 10.03 se je pri sestopu z Razorja proti Kriškim podom poškodoval pohodnik. Gorski reševalci GRS Bovec so poškodovanega pohodnika na klasičen način prenesli do Kriških podov, kjer ga je prevzela dežurna ekipa GRS Brnik in ga s helikopterjem LPE prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 16.33 se je v kraju Drežnica, občina Kobarid, poškodoval jadralni padalec. Gorski reševalci GRS Tolmin, gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP Tolmin so poškodovanega oskrbeli do prihoda dežurne ekipe HNMP s helikopterjem SV. Padalca so s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo sprva po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, čez dan bo povsod sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C.

V nedeljo bo povečini sončno z nekaj jutranje megle. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti, v severni in vzhodni Sloveniji se bodo pojavljale posamezne krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zvečer burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju do 18, najvišje dneve od 25 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V ponedeljek bo večinoma sončno in v notranjosti nekoliko hladneje. Vetrovno bo, pihal bo zmeren severovzhodnik, na Primorskem burja.

V torek bo jasno, še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja.


 02.09.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79770