Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten - 06.11.2023

klasično nočno posredovanje v teku

Bilten - 06.11.2023

Ob 17.11 je na Kokrski Kočni, nad Suhadolnikom, občina Preddvor, planinko ujela megla in tema. Gorski reševalci GRS Kranj so s pomočjo helikopterja LPE hoteli prepeljati moštvo v bližino planinke, vendar prevoz zaradi vremenskih razmer ni bil mogoč. Reševalci posredujejo klasično.

Ob 15.47 je v Tehovcu v Medvodah pri hoji v gozdu občanka padla in si poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Ljubljana so jo našli in prenesli do reševalnega vozila NMP Ljubljana, ki je čakal v bližini.

Ob 14.40 je na poti z Ojstrice, občina Bled, padel planinec in se poškodoval. Gorski reševalci GRS Radovljica so ga na kraju oskrbeli, peš prenesli v dolino in predali reševalcem NMP Bled. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Jesenice na nadaljnje zdravljenje.

Ob 12.57 se je v Bohinjski Beli, občina Bled, sprožil večji zemeljski plaz površine okoli 1 hektara, podrl daljnovod in delno zasul strugo reke Save Bohinjke. Ogrožena sta dva skladiščna objekta Vojašnice Boštjana Kekca, prihaja tudi do motenj z oskrbo električne energije v naseljih Kupljenik, Obrne in Bohinjska Bela. Na terenu so gasilci PGD Bohinjska Bela, Bled, Selo, Ribno, gorski reševalci GRS Radovljica, regijski poveljnik CZ za Gorenjsko in pristojne službe. Po dosedanjih podatkih prebivalstvo ni ogroženo.


Vremenska napoved

Napoved za Slovenijo

Danes bo dokaj sončno. Več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije, tam bo možna tudi kakšna ploha. Popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo ponekod v južni in zahodni Sloveniji občasne krajevne padavine, več sonca bo na vzhodu. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11, v alpskih dolinah malo nad 0, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem in na jugovzhodu do 18 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo delno jasno, več oblačnosti bo južno od nas, kjer bodo možne tudi posamezne plohe. Ob severnem Jadranu ter v sosednjih pokrajinah Madžarske in severovzhodne Hrvaške bo pihal jugozahodni veter.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, več sonca bo v sosednjih pokrajinah Avstrije in Madžarske. V krajih južno od nas bodo občasne padavine.

Obeti

V sredo bo dokaj sončno s spremenljivo oblačnostjo in kakšno kratkotrajno ploho, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

V četrtek se bo v zahodni polovici države pooblačilo, drugod bo še večinoma sončno. Pihal bo jugozahodnik.

Opozorila

Dodatnega opozorila ni.


 06.11.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Značke:
GL4 Bilten

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79837