Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 10.08.23

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo sprva zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo. Po nekaterih nižinah bo jutro megleno. Čez dan se bo delno razjasnilo. Popoldne lahko nastane še kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 28 °C.

V petek bo sončno, jutro bo nekaterih nižinah megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 16, najvišje dnevne od 25 do 29 °C.

V soboto bo pretežno jasno in še nekoliko topleje.
Tudi v nedeljo se bo nadaljevalo sončno in toplo vreme, v hribih severozahodne Slovenije je popoldne možna kakšna nevihta.

POSEBNA VREMENSKA NAPOVED

Posebna vremenska napoved Agencije RS za okolje za območje Gorenjske, Savinjske in Koroške regije zaradi spremenjenih odtočnih razmer ob vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov: v četrtek bo sprva zmerno do pretežno oblačno, še bo možen občasen rahel dež ali rosenje. Čez dan se bo deloma zjasnilo. Popoldne bodo nastale posamezne plohe. Padlo bo od 0 do 5 mm dežja, večja verjetnost za plohe je na Koroškem.
Od petka do nedelje bo sončno in postopno topleje. V nedeljo bo predvsem v hribih severne in severozahodne Slovenije lahko nastala kakšna ploha ali nevihta.

OBVESTILO ZA JAVNOST

Aplikacija Poplave2023, ki predstavlja orodje za zbiranje potreb pomoči prizadetim v poplavah 2023 je dostopna na https://poplave2023.urszr.si.
Vsak posameznik ali organizacija, ki je pripravljena pomagati, bo lahko s pomočjo aplikacije izbral/a obliko materialne pomoči oziroma storitev, ki jo lahko ponudi. Civilna zaščita bo imela na podlagi zbranih podatkov jasen vpogled v razpoložljive oblike pomoči, s čimer bo zagotovljena učinkovitejša organizacija pri dnevnem
usklajevanju zapolnitve potreb na prizadetih območjih.
Cilj aplikacije je omogočiti centralizirano zagotavljanje in organizacijo razpoložljivih storitev in materialnih sredstev ter njihovo medsebojno usklajevanje.


 10.08.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79683