Išči

Vse objave

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten - 10.12.2023

Bilten - 10.12.2023

 

Ob 13.52 se je na območju naselja Dolenja Trebuša, občina Tolmin, zaradi zdrsa poškodovala pohodnica. Gorski reševalci GRS Tolmin so jo imobilizirali, s pomočjo vrvne tehnike transportirali v dolino in predali reševalcem NMP Tolmin.

Ob 11.01 sta po prvih podatkih na pobočju Hruške planine, občina Jesenice, obtičala obnemogla planinca. Gorski reševalci GRS Jesenice, Kranj, Radovljica in Mojstrana so ju po dolgotrajnem iskanju na klasičen način, ob pomoči drona in posadke s helikopterjem SV, na koncu locirali na pobočju Javorji v občini Kranjska Gora. Na kraju so ju oskrbeli, z vitlom dvignili v helikopter in prepeljali v SB Jesenice.


Vremenska napoved

Napoved za Slovenijo

Danes zjutraj bo oblačno, padavine bodo od severozahoda ponehale. Čez dan se bo od zahoda razjasnilo, po nižinah v notranjosti bo ponekod nastala nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem okoli 11 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, oblačnost se bo od zahoda povečala. Zjutraj bo po nižinah v notranjosti megla. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni Sloveniji možne manjše krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od 3 do 10, na Primorskem do 14 °C.

Napoved za GORSKI SVET

Danes zjutraj in dopoldne večinoma oblačno in megleno, ponekod bo snežilo. Meja sneženja bo na okoli 800 m. Popoldne se bo delno razjasnilo. Pihal bo šibak do zmeren zahodni veter. Temperatura na 1500 m bo okoli 1, na 2500 m okoli -6 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes zjutraj bodo v krajih vzhodno in južno od nas še padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Čez dan bodo padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Ob severnem Jadranu bo prehodno zapihal severozahodnik.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo predvsem v krajih severno od nas možne krajevne padavine. Ponekod bo zapihal jugozahodnik, topleje bo.

Obeti

V torek bo sprva še deloma jasno, po nižinah bo megleno. Popoldne se bo pooblačilo, v hribovitih krajih na zahodu bo možen rahel dež.

Do srede zjutraj bo dež zajel večji del države. V sredo bo oblačno z občasnimi padavinami. Opozorila Dodatnega opozorila ni.

Nevarnost snežnih plazov


 10.12.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Značke:
GL4 Bilten

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 79791